Novica
09.07.2022

Zoran Dragić ostaja med Zmaji!

V dresu Cedevite Olimpije bomo lahko tudi v prihodnje spremljali Zorana Dragića, ki se je ljubljanski zasedbi pridružil na sredini sezone, ki je za nami, in takoj postal eden od ključnih členov Zmajev. Zoran Dragić ostaja v Ljubljani! Priljubljeni ‘Zoki’ se je zasedbi Zmajev pridružil na sredini tekmovalne sezone 2021/22 in takoj postal eden od … Continued

V dresu Cedevite Olimpije bomo lahko tudi v prihodnje spremljali Zorana Dragića, ki se je ljubljanski zasedbi pridružil na sredini sezone, ki je za nami, in takoj postal eden od ključnih členov Zmajev.

Zoran Dragić ostaja v Ljubljani! Priljubljeni ‘Zoki’ se je zasedbi Zmajev pridružil na sredini tekmovalne sezone 2021/22 in takoj postal eden od nosilcev igre čete glavnega trenerja Jurice Golemca, ki bo tudi v prihajajoči sezoni nastopala v 7DAYS EuroCupu, regionalni ligi in vseh najmočnejših slovenskih košarkarskih tekmovanjih.

»Ljubljana je moj dom, zato sem zadovoljen, da ostajam del Cedevite Olimpije. Pred našo ekipo je nova sezona, ki prinaša nove izzive,« je ob naznanitvi novice povedal Zoran Dragić. »V Evropskem pokalu in regionalni ligi želimo doseči čim boljši končni rezultat in verjamem, da bodo navijači stali za nami na vseh naših tekmah in znova pričarali odlično košarkarsko atmosfero v Stožicah in Tivoliju.«

Dragić se lahko pohvali z naslovom španskega državnega prvaka iz leta 2020, tremi naslovi slovenskega državnega (2011, 2012, 2022) in pokalnega prvaka (2010, 2011, 2022), ob tem pa je bil leta 2011 tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva. V svojem žepu ima 33-letni in 196 centimetrov visoki košarkar še naslov turškega in italijanskega pokalnega prvaka ter dva italijanska superpokalna naslova.

V tekmovalni sezoni 2021/22 je Zoran Dragić zaigral na 12 tekmah 7DAYS EuroCupa in v povprečju dosegal 10,7 točke, 5,4 skoke, 1,8 asistence in 0,7 pridobljene žoge na tekmo. V regionalni ligi je Zoran na parket stopil na 16 tekmah in beležil 12,8 točke, 4,1 skok, 1,9 asistence in 1,1 pridobljeno žogo na obračun. Z Zmaji je Dragić februarja postal slovenski pokalni, maja pa slovenski državni prvak.

Tudi v tem poletju je Dragić eden od ključnih členov slovenske moške članske reprezentance, za katero je med drugim minulo poletje nastopal tudi na olimpijskih igrah v Tokiu.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji