Novica
15.04.2021

Znova na parket v državnem prvenstvu

Cedevita Olimpija se bo v petek ob 19.00 vrnila na parket tudi v Ligi Nova KBM za prvaka. V domači Areni Stožice bodo Zmaji v osmem kolu drugega dela državnega prvenstva v pomlajeni zasedbi pričakali Helios Suns. Prisilni tekmovalni premor, ki so ga prinesli strogi ukrepi Vlade Republike Slovenije ob poskusu zamejitve epidemije koronavirusa v … Continued

Cedevita Olimpija se bo v petek ob 19.00 vrnila na parket tudi v Ligi Nova KBM za prvaka. V domači Areni Stožice bodo Zmaji v osmem kolu drugega dela državnega prvenstva v pomlajeni zasedbi pričakali Helios Suns.

Prisilni tekmovalni premor, ki so ga prinesli strogi ukrepi Vlade Republike Slovenije ob poskusu zamejitve epidemije koronavirusa v začetku aprila, je glavni razlog, da so morali ljubljanski košarkarski navdušenci na vrnitev Cedevite Olimpije na parket v Ligi Nova KBM za prvaka čakati več kot polovico četrtega meseca koledarskega leta.

Čakanja je v petek konec, res pa je, da se bodo z moštvom Helios Suns v petek ob 19.00 v stoženski lepotici udarili mladi Zmaji, saj bodo nosilci članske ekipe vse svoje moči usmerili v pripravo na nedeljski obračun 24. kola Lige ABA s Crveno zvezdo.

Tekmo z Domžalčani bo možno v neposrednem spletnem prenosu spremljati na uradnem YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Prvi medsebojni obračun v sezoni 2020/21 so v Športni dvorani Domžale zanesljivo dobili košarkarji Helios Suns (100:50). Mlada zasedba članskega moštva je zaigrala brez organizatorja igre Dana Duščaka, Domžalčani pa so na domačem parket vseskozi prevladovali in se veselili visoke zmage.

Nosilci Cedevite Olimpije bodo na delu znova v nedeljo, ko bo na vrsti drugi obračun s Crveno zvezdo mts v sezoni 2020/21. Prvega je v sredo v Beogradu tesno, z 82:81, dobila Zvezda.

IZJAVA PRED TEKMO:

Teo Čizmić, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija:
»Na petkovi tekmi s Helios Suns moramo prikazati boljšo predstavo, kot smo jo na prvem medsebojnem obračunu. Pri boju za razvrstitev bomo skušali čim bolj pomagati nosilcem ekipe, hkrati pa tekmo izkoristiti za razvoj mladih igralcev. Napraviti morajo korak naprej, zaigrati agresivneje ter dvigniti raven igre, saj so takšne tekme odlična priložnost za njihov napredek.«

 

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 8. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), petek, 16. april, ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS (spletni prenos)

LESTVICA:

M Ekipa T Z P
1. Rogaška 6 4 2 10
2. Cedevita Olimpija 6 3 3 9
3. Krka 6 3 3 9
4. Helios Suns 5 3 2 8
5. GGD Šenčur 6 2 4 8
6. Terme O. Podčetrtek 5 2 3 7

 

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji