Novica
05.05.2022

Znan razpored tekem polfinala s Crveno zvezdo

Košarkarji Cedevite Olimpije so si v sredo zagotovili svoje mesto v polfinalu regionalne lige, za vstopnico v finale tekmovanja pa se bodo Zmaji borili prvič po več kot desetletju. V četrtek je vodstvo regionalne lige obelodanilo termina prve in druge tekme polfinalnega niza s Crveno zvezdo mts. Cedevita Olimpija se bo za vstop v finale … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so si v sredo zagotovili svoje mesto v polfinalu regionalne lige, za vstopnico v finale tekmovanja pa se bodo Zmaji borili prvič po več kot desetletju. V četrtek je vodstvo regionalne lige obelodanilo termina prve in druge tekme polfinalnega niza s Crveno zvezdo mts.

Cedevita Olimpija se bo za vstop v finale regionalne lige pomerila s Crveno zvezdo mts. Polfinalni niz regionalne lige s Crveno zvezdo mts se bo začel v četrtek, 12. maja, prvi obračun med tekmecema pa bo ob 19.00 v Beogradu. Druga tekma bo v ponedeljek, 16. maja, ob 18.30, v ljubljanskih Stožicah. Morebitna tretja polfinalna tekma bo v petek, 20. maja, ponovno v Beogradu.

Vse o prodaji vstopnic za ogled druge tekme polfinalnega niza bomo v prihodnjih dneh objavili na naši spletni strani.

Spomnimo, ljubljanski košarkarji so v prvem krogu končnice po dveh tekmah izločili Igokeo m:tel in si tako zagotovili mesto v polfinalu, medtem, ko je bil beograjski klub, ki je tudi aktualni prvak regionalne lige, tja uvrščen neposredno. Zvezda je redni del sezone sklenila na prvem mestu s 24 zmagami na 26 tekmah, Cedevita Olimpija pa je uvodni del zaključila na četrtem mestu z 18 zmagami.

Moštvi sta se v rednem delu sezone med seboj pomerili dvakrat. V četrtem kolu je Crvena zvezda v Beogradu slavila zmago z 79:64, v Stožicah pa je semafor po 40 minutah kazal 83:82 v korist beograjskega kolektiva.

LIGA ABA, KONČNICA

POLFINALE

TEKMA 1

Košarkarska dvorana Aleksandar Nikolić (Beograd, Srbija), četrtek, 12. maj, ob 19.00:
CRVENA ZVEZDA MTS – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 16. maj, ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA MTS

*Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v petek, 20. maja, v Beogradu.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji