Novica
07.07.2023

Znan predviden razpored tekem rednega dela Evropskega pokala

Po petkovem žrebu skupin je znan tudi predviden razpored tekem nove sezone BKT EuroCupa. Ljubljanska Cedevita Olimpija bo novo sezono Evropskega pokala predvidoma začela v Izraelu, kjer se bo v prvem kolu pomerila s Hapoelom iz Tel Aviva, na domačem parketu pa bodo Zmaji na parket prvič stopili v drugem kolu in v Ljubljani gostili … Continued

Po petkovem žrebu skupin je znan tudi predviden razpored tekem nove sezone BKT EuroCupa. Ljubljanska Cedevita Olimpija bo novo sezono Evropskega pokala predvidoma začela v Izraelu, kjer se bo v prvem kolu pomerila s Hapoelom iz Tel Aviva, na domačem parketu pa bodo Zmaji na parket prvič stopili v drugem kolu in v Ljubljani gostili Joventut iz Badalone.

Sezona 2023/24 se bo v Evropskem pokalu tokrat začela v prvem oktobrskem tednu, predvidoma 4. oktobra, zaključila pa v začetku februarja prihodnje leto, predvidoma 7. februarja 2024. Ekipe bodo v tem obdobju odigrale 18 tekem rednega dela sezone, v končnico pa se bo uvrstilo najboljših šest moštev iz vsake skupine. Najboljši ekipi skupin iz rednega dela sezone se bosta uvrstili neposredno v četrtfinale. Ekipe, ki bodo uvrščene med tretjim in šestim mestom se bodo v osmini finala med seboj pomerile za preostala mesta v četrtfinalnih obračunih.

Spomnimo, Cedevita Olimpija bo v rednem delu sezone nastopala v skupini A, kjer se bo pomerila z ekipami Hapoel Tel Aviv, Joventut Badalona, Paris Basketball, Umana Reyer, Wolves Vilnius, Bešiktaš, Veolia Towers Hamburg, Prometej in London Lions.

V novo sezono 2023/24 bodo ljubljanski košarkarji predvidoma vstopili 4. oktobra, ko bodo v prvem kolu BKT EuroCupa gostovali pri Hapoelu iz Tel Aviva. Prvič bomo Zmaje lahko v Evropskem pokalu na domačem parketu predvidoma spremljali 11. oktobra, ko v Ljubljano prihaja španski Joventut Badalona. Medtem, ko je izraelski kolektiv v minuli sezoni nastopal v četrtfinalu, je španski klub evropsko sezono sklenil v polfinalu tekmovanja.

Do zaključka koledarskega leta 2023 bodo aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki skupno odigrali kar sedem domačih tekem. Po obračunu z Joventutom bo sledilo gostovanje pri Bešiktašu, v četrtem in petem kolu pa bosta sledila dva domača obračuna, prvi predvidoma 25. oktobra s polfinalisti iz minule sezone, košarkarji Prometeja, drugi pa z litovskimi Volkovi iz Vilne, predvidoma 1. novembra.

Predvidoma teden dni kasneje bo sledilo gostovanje v Benetkah, predvidoma 15. novembra pa bodo v Ljubljani gostovali Veolia Towersi iz Hamburga. V osmem kolu se bodo Ljubljančani odpravili v London k London Lionsom, predvidoma 29. novembra in 6. decembra pa bosta v slovenski prestolnici gostovala Paris Basketball in Hapoel Tel Aviv. Predbožični čas bo v Ljubljani vnovič obarvan v odtenke Evropskega pokala, saj predvidoma 20. decembra v Ljubljano prihaja Bešiktaš.

V začetku koledarskega leta bodo Zmaji večinoma gostovali, v novem letu bodo na parket prvič stopili predvidoma 10. januarja, ko bodo gostovali v Vilni, sledil bo domači obračun z beneško Umano Reyer, nato gostovanje v Hamburgu, zadnjo domačo tekmo v rednem delu sezone pa bodo ljubljanski košarkarji predvidoma odigrali 31. januarja 2024, ko bodo v Ljubljani gostovali Levi iz Londona. V zadnjem kolu rednega dela sezone se bo Cedevita Olimpija predvidoma 7. februarja v francoski prestolnici pomerila s Paris Basketball.

PREDVIDEN RAZPORED TEKEM NOVE SEZONE 2023/24


Vsi košarkarski navdušenci si lahko že danes zagotovite sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem članske ekipe KK Cedevita Olimpija v tekmovalni sezoni 2023/24! Sezonske vstopnice si lahko zagotovite po predprodajni ceni in po posebni ceni, ki jo prinaša aplikacija 6.Zmaj. 

ZAGOTOVLJEN SEDEŽ V STOŽICAH IN TIVOLIJU! 

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v tekmovalni sezoni 2023/24 svoje domače tekem igrali v dveh dvoranah, dvorani Stožice in dvorani Tivoli. Z nakupom sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem si boste svoj sedež zagotovili v obeh dvoranah.

MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE! 

Če si želite zagotoviti sezonsko vstopnico in jo odplačevati na obroke, lahko pri našem sponzorju NLB to enostavno uredite z NLB plačilno kartico z odloženim plačilom Mastercard, Visa ali Karanta, ki omogočajo obročno plačevanje.

APLIKACIJA 6.ZMAJ 

Z aplikacijo 6.Zmaj si lahko vsak navijač zagotovi poseben, 20-odsotni popust pri nakupu sezonske vstopnice za tekmovalno sezono 2023/24. Akcijska ponudba bo trajala vse do 4. septembra 2023. V kolikor si želite sezonsko vstopnico zagotoviti po predprodajni ceni, si jo lahko zagotovite s posebnim 15-odsotnim popustom, prav tako do 4. septembra 2023.

Kodo za popust si lahko pridobite s prijavo v aplikacijo 6.Zmaj.

NAKUP SEZONSKE VSTOPNICE

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji