Novica
20.07.2022

Zmaje poleti čakajo reprezentančne aktivnosti

V ponedeljek bo s pripravami na košarkarsko poletje začela slovenska moška članska reprezentanca. V ekipi, ki jo 25. in 28. avgusta čakata uvodni tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, 1. septembra pa se bo začel še EuroBasket, lahko najdemo pet košarkarjev Cedevite Olimpije. Edo Murić, Zoran Dragić, Luka Ščuka, Saša Ciani in Robert Jurković … Continued

V ponedeljek bo s pripravami na košarkarsko poletje začela slovenska moška članska reprezentanca. V ekipi, ki jo 25. in 28. avgusta čakata uvodni tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, 1. septembra pa se bo začel še EuroBasket, lahko najdemo pet košarkarjev Cedevite Olimpije.

Edo Murić, Zoran Dragić, Luka Ščuka, Saša Ciani in Robert Jurković bodo v letošnjem poletju del slovenske moške članske reprezentance. Medtem, ko sta bil na začetku poletja Murić in Dragić že del ekipe, ki je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvu zabeležila zmagi proti Hrvaški in Švedski, so Ščuka, Ciani in Jurković del reprezentance do 20. leta, ki trenutno nastopa na evropskem prvenstvu divizije A v črnogorski Podgorici.

Slovenci bodo med pripravami odigrali šest pripravljalnih tekem. Prvi dve jih čakata že 4. in 6. avgusta, ko se bodo v Celju pomerili z Nizozemsko in Črno goro. Na turnirju v Carigradu se bodo 12. in 13. avgusta pomerili s Turčijo in Ukrajino, 17. avgusta pa bo, v ponoviti finala evropskega prvenstva iz leta 2017, v Stožicah gostovala Srbija. Zadnjo pripravljalno tekmo bodo v Celju odigrali 20. avgusta, ko jim bo na drugi strani igrišča stala Hrvaška.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji