Novica
17.09.2020

Zmaji v Kranju do prve lovorike v sezoni

Košarkarji Cedevite Olimpije so na najboljši možen način začeli novo tekmovalno sezono 2020/21 in v Kranju še devetič v samostojni Sloveniji postali Superpokalni prvaki. V četrtek so novomeško Krko premagali z 78:67. Ljubljanski Zmaji so devetič v zgodovini superpokalni prvaki Slovenije, prvič, odkar se klub imenuje Cedevita Olimpija. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so na najboljši možen način začeli novo tekmovalno sezono 2020/21 in v Kranju še devetič v samostojni Sloveniji postali Superpokalni prvaki. V četrtek so novomeško Krko premagali z 78:67.

Ljubljanski Zmaji so devetič v zgodovini superpokalni prvaki Slovenije, prvič, odkar se klub imenuje Cedevita Olimpija. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v Športni dvorani Planina v Kranju na otvoritveni tekmi nove tekmovalne sezone z 78:67 premagala novomeško Krko, in superpokalni naslov po treh letih vrnila v Ljubljano. Spomnimo, zadnja dva Superpokala je osvojila Sixt oz. Koper Primorska, Ljubljančani pa so bili nazadnje superpokalni prvaki leta 2017 v Tivoliju.

Cedevita Olimpija je zasluženo posegla po svoji deveti lovoriki slovenskega Superpokala, saj je v Kranju vseskozi nadzirala potek srečanja. Potem, ko so Ljubljančani že v prvi četrtini povedli za sedem točk (22:15), so si prvo dvomestno prednost priigrali sredi druge četrtine, ko se je na semaforju v dvorani zasvetil rezultat 31:21. Krkaši so se predvsem v drugem delu srečanja na vso moč trudili, da bi preobrnili potek srečanja in so se v zadnji četrtini tudi povsem približali, a v odločilnih trenutkih so bili Zmaji zbrani in se veselili prve lovorike v sezoni.

Kendrick Perry je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja superpokalnega obračuna, saj je z 20 točkami, sedmimi skoki ter petimi podajami prilezel do valorizacije 26. Sledil mu je Jaka Blažič z 18 točkami in petimi skoki, dvomesten pa je bil še Rion Brown z 12 točkami in šestimi skoki. Zmaji so se ob podelitvi medalj za osvojeni Superpokal spomnili tudi na Mangoka Mathianga, ki se je nesrečno poškodoval na sredinem večernem treningu. Svojo prvo medaljo v članski kategoriji je v žep pospravil Matic Gorenjc, ki je v sredo dopolnil šele 15 let.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo zdaj nadaljevali s pripravami na novo sezono. V nedeljo ob 12.00 Zmaje v Kranjski Gori čaka pripravljalna tekma z Budućnostjo VOLI. V novo sezono v skupinskih tekmovanjih bodo Ljubljančani krenili v sredo, 30. septembra, ko bodo gostovali v Parizu pri Nanterrju 92.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Čestitke fantom za zasluženo zmago. Naslov je naslov. Naša igra ni bila nič posebnega, ampak to je bilo za pričakovati po tem, kar se je zgodilo v sredo. Fantje so našli način, da pridejo do zmage. Krka ni imela kaj za izgubiti, Novomeščani so igrali specifično košarko, z nizko postavo. Zaslužena zmaga, vrnili smo Superpokal v Stožice, zdaj pa gremo k novim izzivom.«

Kendrick Perry, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Še vedno je pred nami dolga pot. Še naprej moramo delati in graditi našo igro, vedno pa je lepo sezono začeti s prvo lovoriko.«

SUPERPOKAL 2020

ŠD Planina (Kranj), četrtek, 17. september:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA 67:78 (15:22, 15:19, 22:17, 15:20)

Cedevita Olimpija: Perry 20 (7 skokov in 5 podaj), Hopkins 6, Murić 9 (8 skokov), Blažič 18 (5 skokov), Marinković 4, Radović, Duščak, Ukić 2, Brown 12 (6 skokov), Hodžić 6, Gorenjc, Dimec 1.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji