Novica
17.09.2020

Zmaji tik pred Superpokalom ostali brez Mangoka Mathianga

Avstralski center južnosudanskih korenin Mangok Mathiang je na zadnjem večernem treningu članskega moštva Cedevite Olimpije pred slovenskim Superpokalom utrpel zlom golenice in mečnice desne noge. 208 centimetrov visoki, 27-letni Mangok Mathiang, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil letošnje poletje, je na zadnjem večernem treningu pred četrtkovim obračunom Superpokala Slovenije proti novomeški Krki, utrpel zlom golenice … Continued

Avstralski center južnosudanskih korenin Mangok Mathiang je na zadnjem večernem treningu članskega moštva Cedevite Olimpije pred slovenskim Superpokalom utrpel zlom golenice in mečnice desne noge.

208 centimetrov visoki, 27-letni Mangok Mathiang, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil letošnje poletje, je na zadnjem večernem treningu pred četrtkovim obračunom Superpokala Slovenije proti novomeški Krki, utrpel zlom golenice in mečnice desne noge in v noči iz srede na četrtek že prestal operacijo. O poteku rehabilitacije bomo javnost obveščali sproti.

Po tem, ko Mangok Mathiang leta 2017 ni bil izbran na naboru Lige NBA, se je Sršenom iz Charlottea pridružil tekom poletne lige v Orlandu, avgusta pa je s Hornetsi tudi podpisal pogodbo. Hkrati je Mathiang nosil tudi dres moštva Greensboro Swarm, ki nastopa v razvojni Ligi NBA. Avgusta 2018 se je Mathiang pridružil Cremoni, in z njo tudi osvojil naslov italijanskega pokalnega prvaka. Lanskega julija je prestopil v Turčijo in v sezoni 2019/20 v povprečju dosegal 12,7 točke, 10,6 skoke, 1,7 asistence, 1,4 blokade in 1,1 pridobljene žoge. Bahçeşehir je nastopal tudi v Fibinem Evropskem pokalu, tam pa je Mathiang na 14 tekmah v povprečju beležil 12,3 točke, 11,2 skoke, 1,3 blokade in 0,4 pridobljene žoge v 28,7 minutah igre.

Mathiang je v letošnjem pripravljalnem obdobju zaigral na eni pripravljalni tekmi in v Stožicah proti Nymburku dosegel štiri točke.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:
»V imenu KK Cedevita Olimpija se iskreno zahvaljujem osebju Kliničnega oddelka za travmatologijo Univerzitetnega Kliničnega centra Ljubljana, saj so ob poškodbi Mangoka Mathianga takoj priskočili na pomoč in se odzvali na naš klic. Vsi skupaj smo si želeli, da pripravljalno obdobje mine brez resnejših poškodb, a na žalost sreča tokrat ni bila na naši strani. O poteku rehabilitacije Mangoka bomo javnost obveščali sproti, napravili pa bomo vse, da bo potekala temeljito, pod strokovnim nadzorom, absolutno pa pri njej ne bomo hiteli, saj KK Cedevita Olimpija zagovarja stališče, da je zdravje pomembnejše od rezultatskih uspehov. Vsi skupaj si želimo, da Mangok čim hitreje okreva, z naše strani pa bo deležen vse pomoči in podpore, ki jo bo potreboval.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji