Novica
02.01.2024

Zmaji opravili prvi trening pod vodstvom Zorana Martića

Članska zasedba Cedevite Olimpije se je v torek v mali stoženski dvorani zbrala prvič v novem koledarskem letu 2024 in prvič trenirala pod vodstvom novega glavnega trenerja Zorana Martića. Cedevita Olimpija je v torek v mali stoženski dvorani vstopila v koledarsko leto 2024. Ljubljansko zasedbo je na treningu prvič vodil novi glavni trener Zoran Martić, … Continued

Članska zasedba Cedevite Olimpije se je v torek v mali stoženski dvorani zbrala prvič v novem koledarskem letu 2024 in prvič trenirala pod vodstvom novega glavnega trenerja Zorana Martića.

Cedevita Olimpija je v torek v mali stoženski dvorani vstopila v koledarsko leto 2024. Ljubljansko zasedbo je na treningu prvič vodil novi glavni trener Zoran Martić, ki bo na mestu šefa stroke ostal do zaključka sezone 2023/24.

“Vedno, ko pride do takšne situacije, je več plati medalje. Sam nisem imel vpliva na to, kaj se je dogajalo v preteklosti, zato ne želim izgubljati čas in energijo za ta del sezone. Zahvaljujem se klubu za povabilo in izkazano zaupanje. Zavedam se, da je to odgovorna pozicija, menim pa da imam dovolj energije, znanja in izkušenj, da bi pričakovanja javnosti, ki verjamem, da niso majhna, vsaj v neki meri izpolnil, in da bi na koncu sezone lahko kljub vsemu rekli, da je bila uspešna,” je po uvodnem treningu povedal Martić. “Število klicev in sporočil, ki sem jih prejel, mi je dalo še bolj vedeti, kako pomembna je Cedevita Olimpija. Vsi skupaj si želimo, da bi bili rezultati boljši.”

Pred mikrofone medijev sta stopila tudi direktor ljubljanskega kluba, Davor Užbinec, in športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Srečni smo, da smo hitro našli kvalitetno domačo rešitev na mestu glavnega trenerja. Zoranu želimo vso srečo pri doseganju ciljev v preostalih tekmovanjih, v katerih se še borimo za najvišja mesta. V Evropskem pokalu se žal ne moremo več uvrstiti v končnico, kljub temu pa bomo dali vse od sebe do konca rednega dela, da zabeležimo nekaj zmag in malo izboljšamo podobo. Ne želim reči, da se bomo povsem posvetili regionalni ligi, a cilj je, da ostanemo na visokih mestih in zadržimo kontinuiteto rezultata zadnjih nekaj sezon,” je povedal Užbinec, Ilievski pa je dodal: “Zorana poznam še iz časov, ko sva skupaj sodelovala v takratni Union Olimpiji. Gre za strokovnega in ambicioznega trenerja, in želim mu veliko sreče, da do konca sezone dosežemo zadane cilje.”

Na prvem treningu v novem letu je Martić pozdravil številne stare, pa tudi nove obraze. Treningom se je pridružil Zoran Dragić, ki ga je klub tudi registriral za nastope v Pokalu Spar in Ligi Nova KBM.

“To, da Zoran pred tem ni bil član ekipe, je bila odločitev kluba. Že na začetku sezone je bilo jasno, da bomo imeli na voljo omejena sredstva. Splet okoliščin je nanesel, da se je praktično v istem trenutku, ko je prišlo do menjave trenerja, v moštvo vrnil tudi Dragić, a četudi bi trener ostal isti, bi Zoran bil del ekipe. Že pred tednom dni smo ga namreč registrirali za nastope v Pokalu Spar, takrat smo se tudi začeli pogovarjati o finančni plati, ki bi odgovarjala tako njemu, kot tudi klubu,” je zbranim predstavnikom medijev povedal direktor Užbinec. Martić je o Dragiću povedal: “Interes vseh nas je bil, da se Zoran pridruži ekipi. Težko po prvem treningu ocenim, koliko lahko v tem trenutku da ekipi, saj je za nami prvi trening, tudi zanj je to bil prvi trening z moštvom. Podobno kot jaz, se je tudi Dragić učil določene zadeve, saj je težko v enem dnevu vzpostaviti mojo filozofijo. Zoran se je spoznaval s soigralci, jaz pa z načinom igranja, ki ga je ekipa imela do sedaj. Z Zoranom sem opravil pogovor, in ne želim ga takoj vreči v ogenj, da ne izgori, saj je poškodovan igralec vreden najmanj. Cilj je, da ostane zdrav, in da ga postopoma uvajamo. Težko pa govorim o minutaži v tem trenutku.”

V sredo se za Zmaje začenja tekmovanje v Pokalu Spar, v Evropskem pokalu pa so brez možnosti za preboj v končnico, do konca rednega dela pa bodo odigrali še pet tekem.

“Res je, da rezultatski ciljev v Evropi ne moremo več doseči, in da se ne moremo uvrstiti v končnico. Te tekme bodo za nas kljub vsemu pomembne, zaradi odnosa do samega sebe, dresa, ki ga nosimo, sponzorjev in javnosti, ki tekme spremlja. Naredili bomo vse, da iz tekem izvlečemo vse, kar se da.”

Skupaj s preostalimi člani prve zasedbe Cedevite Olimpije, so v torek v Stožicah trenirali še Vukašin Todorović, Filip Horvat, Luka Šmitran, Lon Ličan, Alej Kump, Martin Tonejc, Mark Morano Mahmutović, Ian Lazarevski in Derin Can Ustun.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji