Novica
16.10.2020

Zmaji na posoji: Ilirija v Mariboru, Cedevita Junior na Reki

Luka Tekavčič, Miha Cerkvenik in Egor Sytnikov bodo v četrtem kolu 2. SKL s soigralci z Ilirije proti mariborskemu Braniku lovili svojo drugo zmago v prvenstvu. V nedeljo bodo na parket na Hrvaškem stopili tudi Matej Bošnjak, Aleksa Gatarić in Marko Simonović. Mladi Zmaji Luka Tekavčič, Miha Cerkvenik in Egor Sytnikov, ki se v sezoni … Continued

Luka Tekavčič, Miha Cerkvenik in Egor Sytnikov bodo v četrtem kolu 2. SKL s soigralci z Ilirije proti mariborskemu Braniku lovili svojo drugo zmago v prvenstvu. V nedeljo bodo na parket na Hrvaškem stopili tudi Matej Bošnjak, Aleksa Gatarić in Marko Simonović.

Mladi Zmaji Luka Tekavčič, Miha Cerkvenik in Egor Sytnikov, ki se v sezoni 2020/21 na člansko košarko privajajo kot košarkarji Ilirije v 2. SKL, bodo v soboto, 17. oktobra, ob 19:00 gostovali v ŠD Lukna pri moštvu AKK Branika. Ilirija, ki je v sezono vstopila z zmago proti Celju, je na zadnjih dveh ligaških srečanjih zabeležila poraza proti Trotom in Litiji.

Kljub temu lahko predstave, ki jih obetavni košarkarji Cedevite Olimpije kažejo na drugoligaških košarkarskih parketih, navijače navdajajo z optimizmom. Cerkvenik je na treh odigranih tekmah na parketu v povprečju preživel skoraj 31 minut in dosegal po 14,3 točke na tekmo. Zaupanje trenerja Saše Dončića si je pridobil tudi Egor Sytnikov, ki v povprečju na tekmo beleži 10 točk. Luka Tekavčič v povprečju na obračun dosega 5,3 točke ter 3,3 skoka. Gostovanje v Mariboru bo za Zmajče v dresu Ilirije predstavljajo novo priložnost za dokazovanje in pridobivanje koristnih izkušenj.

Košarkarji Cedevite Junior bodo v nedeljo ob 18.00 gostovali na Reki pri Kvarnerju in skušali zabeležiti še drugo zaporedno zmago v Prvi hrvaški ligi. Matej Bošnjak in Aleksa Gatarić, ki se v Zagrebu kalita kot posojena košarkarja Cedevite Olimpije, bosta tako dobila novo priložnost za dokazovanje. Enako pa velja tudi za Marka Simonovića, ki bo z Mego Soccerbet, prav tako v nedeljo, gostoval pri zagrebški Ciboni. Dvoboj tretjega kola Lige ABA se bo v Košarkarskem centru Dražena Petrovića začel ob 17.00.

2. SKL, 4. KOLO

ŠD Lukna (Maribor), sobota, 17. oktober, ob 19:00:
AKK BRANIK – ILIRIJA

PRVA HRVAŠKA LIGA, 2. KOLO

Dvorana Mladosti na Reki (Reka, Hrvaška), nedelja, 18. oktober, ob 18.00:
KVARNER 2010 – CEDEVITA JUNIOR

LIGA ABA, 3. KOLO

Košarkarski center Dražena Petrovića (Zagreb, Hrvaška), nedelja, 18. oktober, ob 17.00:
CIBONA – MEGA SOCCERBET

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji