Novica
07.01.2021

Zmaji med najboljšimi v regiji po točkah iz prodorov

Košarkarji Cedevite Olimpije se po povprečju točk, doseženih iz prodorov na posamezni tekmi, uvrščajo med najboljša moštva v Ligi ABA. Cedevita Olimpija v povprečju dosega 14,3 točke, ki so povezane s prodori pod koš. Pred ljubljanskimi košarkarji so v sezoni 2020/21 v Ligi ABA le košarkarji Partizana NIS (15,4) in Mornarja iz Bara (14,4). Zaostanek … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije se po povprečju točk, doseženih iz prodorov na posamezni tekmi, uvrščajo med najboljša moštva v Ligi ABA.

Cedevita Olimpija v povprečju dosega 14,3 točke, ki so povezane s prodori pod koš. Pred ljubljanskimi košarkarji so v sezoni 2020/21 v Ligi ABA le košarkarji Partizana NIS (15,4) in Mornarja iz Bara (14,4). Zaostanek za črnogorskim moštvom, ki je trenutno vodilno na lestvici regionalnega tekmovanja, ni velik, imajo pa Zmaji majhno prednost pred drugo črnogorsko ekipo v Ligi ABA, Budućnostjo VOLI, ki v povprečju beleži 14,2 točki na tekmo.

V sezoni 2020/21, točke, dosežene s prodori pod obroč, predstavljajo ‘zgolj’ 17% vseh točk, ki so dosežene na eni polovici igrišča.

V učinkovitosti doseganja točk po prodorih pod koš, je Cedevita Olimpija v sezoni 2020/21 najbolj učinkovita ekipa v Ligi ABA. Najbolj zaslužna za to sta Jaka Blažič in Kendrick Perry, ob tem pa je potrebno dodati, da je kapetan Zmajev v tej sezoni v povprečju doseženih točk po prodorih pod obroč, najboljši košarkar v regionalnem tekmovanju. Hkrati Blažič odlično izkorišča svoje prodore tudi pri izsiljevanju osebnih napak, s povprečjem 6,33 prostega meta na tekmo, pa je v tej statistični kategoriji tudi najboljši igralec Lige ABA.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji