Novica
05.11.2020

Zmaji korak bližje napredovanju v drugi del tekmovanja

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah proti Nanterrju 92 slavili zmago, ki glede na stanje zdesetkanega francoskega moštva ni pretirano odmevna, a je istočasno izredno pomembna za nadaljevanje tekmovanja v Evropskem pokalu.  Veliki semafor je svetil rezultat 75:63, ko je sirena praznim tribunam v Areni Stožice z zadnjim piskom oznanila konec srečanja in s tem … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah proti Nanterrju 92 slavili zmago, ki glede na stanje zdesetkanega francoskega moštva ni pretirano odmevna, a je istočasno izredno pomembna za nadaljevanje tekmovanja v Evropskem pokalu. 

Veliki semafor je svetil rezultat 75:63, ko je sirena praznim tribunam v Areni Stožice z zadnjim piskom oznanila konec srečanja in s tem tudi drugo evropsko zmago Zmajev v sezoni 2020/21. Kot se je izkazalo po zaključku ostalih srečanj v skupini D, se je zmagoslavje košarkarjev Cedevite Olimpije nad Nanterrjem izrazilo v uvrstitvi ljubljanskega moštva na tretjo pozicijo med šestimi konkurenti skupinskega dela tekmovanja 7DAYS EuroCup. Ob tem velja spomniti, da so Ljubljančani v primerjavi z neposrednimi tekmeci na lestvici odigrali tekmo manj. A zmaga nad Parižani, ki so v Ljubljano zaradi okužb igralcev z novim koronavirusom pripotovali zgolj z osmimi košarkarji, je bila vse prej kot podarjena.

“Vedeli smo, da se ne bodo predali. Nič niso imeli za izgubiti,” je na novinarski konferenci po zaključku srečanja povedal glavni trener Zmajev, Jurica Golemac, in dal vedeti, da je strokovno vodstvo pričakovalo težek dvoboj z “ranjenimi levi”. To miselnost so člani trenerskega štaba, po besedah glavnega stratega na klopi Cedevite Olimpije,  košarkarjem skušali vcepiti že v pripravi na sredino srečanje: “Ves čas smo poudarjali, da tekmecev ne smemo podcenjevati, saj njihovo moštvo premore dovolj kakovosti na igrišču in da lahko v primeru podcenjevanja izgubimo tekmo. Tekma traja samo 40 minut, igralci, ki igrajo brez menjave pa imajo več samozavesti. Izpostavljali smo, da lahko njihovo samozaupanje ali našo otrdelost nadoknadimo s konstantnostjo v skoku.”

Temeljita priprava na obračun se je očitno obrestovala. Košarkarji iz Zmajevega gnezda so proti Nanterrju 92 pod obroči stoženske dvorane zbrali kar 52 skokov, največ v vseh tekmovanjih v sezoni 2020/21 in kar 10 več od lastnega povprečja v 7DAYS EuroCupu.

K skupnemu izkupičku je s petimi skoki prispeval tudi Edo Murić, ki je Francozom znova natresel 12 točk. “To je bila za nas pomembna zmaga,” zadovoljstva z rezultatom ni skrival slovenski reprezentant, ki še vedno pogreša igranje pred ljubljansko publiko: “Veliko lažje je igrati pred našimi navijači. Upamo, da se situacija čimprej popravi, in da bo to možno. Naš cilj je, da bi se prebili v drugi del 7DAYS EuroCupa. Upamo, da nam to uspe, da bi lahko v drugem delu tekmovanja morda ponovno zaigrali pred polnimi Stožicami.”

Po drugi domači zmagi in pozitivni razliki med doseženimi in prejetimi koši se Zmaji nahajajo v ugodni poziciji za uresničitev zastavljenega cilja, a delo še zdaleč ni dokončano, priznava Murić: “Sledita dve zelo pomembni tekmi proti Bursasporju in v primeru dveh zmag bi bili že zelo blizu preboju v nadaljevanje tekmovanja.” 

“Še vedno je pred nami veliko dela, a zagotovo je občutek ob doseženi zmagi dober. Potrebno je ubraniti prednost domačega terena, pa naj gre za slabo ali dobro tekmo,” je bil po srečanju iskren Rion Brown, ki je blestel v svojih 27 minutah na parketu. Svoj najboljši strelski dosežek sezone v Evropskem pokalu je presegel še pred polčasom, na koncu pa se je ustavil pri 17 točkah, 11 skokih, dveh podajah in ukradeni žogi in bil eden izmed vodilnih mož ob prvi zmagi Zmajev nad Nanterrjem po novembru 2015. Še eden tistih, ki mu bo tekma šestega kroga 7DAYS EuroCupa ostala v spominu pa je Rok Radović. Najstnik je ob svojem debiju v evropskih tekmovanjih v manj kot dveh minutah, ki jih je preživel na igrišču ob koncu srečanja, zabeležil po eno točko in skok.

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je zdaj pot v Beograd, v soboto ob 13.00 pa se bodo v šestem kolu regionalne lige pomerili z FMP-jem.

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji