Novica
18.06.2024

Zmajevi družini se je pridružil Brynton Lemar!

V dresu članske zasedbe Cedevite Olimpije bomo v prihajajoči tekmovalni sezoni lahko spremljali 29-letnega Bryntona Jevona Lemarja, ki je v sezoni, ki je za nami, nosil dres Hapoela Jerusalem. Z ljubljanskim klubom je Lemar podpisal pogodbo do zaključka sezone 2024/25. Cedevita Olimpija se je na zunanjih igralnih položajih okrepila z 29-letnim in 191 centimetrom visokim … Continued

V dresu članske zasedbe Cedevite Olimpije bomo v prihajajoči tekmovalni sezoni lahko spremljali 29-letnega Bryntona Jevona Lemarja, ki je v sezoni, ki je za nami, nosil dres Hapoela Jerusalem. Z ljubljanskim klubom je Lemar podpisal pogodbo do zaključka sezone 2024/25.

Cedevita Olimpija se je na zunanjih igralnih položajih okrepila z 29-letnim in 191 centimetrom visokim Bryntonom Lemarjem, ki ima potni list Združenih držav Amerike in Jamajke. V sezoni 2023/24 je Lemar nastopal v dresu Hapoela Jerusalema, ki se je predstavljal v izraelski ligi in v Košarkarski Ligi prvakov.

“Brynton Lemar je naš naslednji igralec na seznamu za sezono 2024/25. Vemo, da ima odličen značaj in se želi vsako sezono izboljšati s trdim delom, obenem pa uspeh ekipe postavlja na prvo mesto. To se odlično vklaplja v našo ekipo za prihajajočo sezono, saj moramo vsi narediti korak naprej. Z igro na obeh straneh igrišča je lahko velik dejavnik za našo ekipo v naslednji sezoni. Veseli smo, da imamo Bryntona v naši ekipi, in komaj čakamo, da pride v Ljubljano,” je ob podpisu pogodbe z Lemarjem povedal športni direktor ljubljanskega kluba, Chechu Mulero.

“Brynton Lemar je dober fant, spremljam ga še iz časov, ko je igral v francoskem državnem prvenstvu. Gre za igralca, ki primarno igra na položaju ‘dvojke’, lahko pa nekaj časa preživi tudi na položaju organizatorja igre, vendar pa bo pri nas večino časa preživel na položaju branilca-strelca. Naši ekipi lahko pomaga z dobro energijo in igro na obeh straneh parketa, v napadu in v obrambi. V pogovorih z njim je pokazal, da gre za ambicioznega fanta, z željo, da skupaj z ekipo napreduje, da lahko napravimo dober rezultat. Ker gre za kvalitetnega fanta z dobrim značajem, je lahko dobra okrepitev za našo ekipo v okviru našega proračuna,” je ob predstavitvi nove okrepitve članskega kolektiva povedal glavni trener Zmajev, Zvezdan Mitrović.

“Zelo sem navdušen, da sem se pridružil ekipi in tej organizaciji, in hkrati zelo vesel, da sem tukaj. Komaj čakam nastope v Ligi ABA in EuroCupu, in dal bom vse od sebe, da pomagam ekipi in pomagam zmagati na čim več tekmah. Naš cilj je biti zelo konkurenčen v vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopali, in zmagati na čim več tekmah. Zelo sem navdušen in hvaležen za priložnost, ki mi jo je dala Cedevita Olimpija. Verjamem, da je pred nami odlična sezona,” je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Brynton Lemar.

Po štirih letih igranja univerzitetne košarke v dresu UC Davis, se je Brynton Lemar, po tem, ko leta 2017 ni bil izbran na naboru Lige NBA, evropski košarki prvič predstavil v sezoni 2017/18, ki jo je začel v dresu Nancyja, zaključil pa v Caenu. Sledila je selitev v Soproni, Start Lublin, v sezoni 2020/21 pa je nosil dresa Gaziantepa in Reggiane. Avgusta 2021 se je pridružil Eniseyu, sledila pa je selitev v Le Mans. Februarja 2023 se je pridružil AEK-ju, lansko poletje pa se je pridružil Hapoelu Jerusalem.

V sezoni 2023/24 je zaigral na 13 tekmah rednega dela izraelske lige in v povprečju dosegal 11,2 točki, 2,5 skoka in 1,2 asistenci na obračun.

Lemar ima izkušnje z nastopanjem v mednarodnih tekmovanjih, saj je zaigral v Fibinem Evropskem pokalu in Košarkarski ligi prvakov. V slednji je v dresu AEK-ja zaigral na šestih tekmah in beležil 15,7 točke ter 2,7 skoka in 2,0 asistence, v dresu Hapoela pa na 12 tekmah v povprečju dosegal 7,7 točke, 1,8 skoka in 1,4 asistence.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji