Novica
06.06.2021

Zmajčki U17 na finalnem turnirju državnega prvenstva

Košarkarji Cedevite Olimpije U17A so v soboto v Športni dvorani Dobrova s 63:53 premagali Terme Olimia Podčetrtek in si zagotovili svoje mesto na finalnem turnirju državnega prvenstva. Tudi kadetsko ekipo Cedevite Olimpije bomo lahko spremljali na finalnem turnirju državnega prvenstva. Mladi Zmajčki so si s sobotno zmago na tekmi dodatnih kvalifikacij za mesto na sklepnem … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije U17A so v soboto v Športni dvorani Dobrova s 63:53 premagali Terme Olimia Podčetrtek in si zagotovili svoje mesto na finalnem turnirju državnega prvenstva.

Tudi kadetsko ekipo Cedevite Olimpije bomo lahko spremljali na finalnem turnirju državnega prvenstva. Mladi Zmajčki so si s sobotno zmago na tekmi dodatnih kvalifikacij za mesto na sklepnem delu državnega prvenstva proti Termam Olimie Podčetrteku s 63:53 v Športni dvorani Dobrova, zagotovili srečanje z Jančami Riko v polfinalu. V drugem polfinalu se bosta pomerila Helios Suns A in Leone Ajdovščina.

V soboto je v dresu Cedevite Olimpije blestel Tomas Belina s 27 točkami in osmimi skoki. Vsestransko igro je prikazal Lon Ličan z 12 točkami, osmimi asistencami in petimi skoki. Tilen Malovčič je devetim točkam dodal 13 skokov, Gašper Kočevar pa je ob šestih točkah prav tako zbral 13 odbitih žog.

Spomnimo, mladinska ekipa Cedevite Olimpije je v maju na finalnem turnirju državnega prvenstva, ki je potekal v kranjski Športni dvorani Planina, posegla po naslovu državnega prvaka.

FANTJE U17A (1. SKL)

ŠD OŠ Dobrova (Dobrova, Slovenija), sobota, 5. junij:
TERME OLIMIA PODČETRTEK – CEDEVITA OLIMPIJA A 53:63 (20:16, 12:17, 9:13, 12:17)
Cedevita Olimpija A:
Kočevar 6 (13 skokov), Obran, Gorenjc, Belina 27 (8 skokov), Mlakar, Sraka, Gončin, Ličan 12 (8 asistenc, 5 skokov), Malovčič 9 (13 skokov), Kump 9 (6 skokov).

STATISTIKA


FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE DO 17. LETA

POLFINALE

Petek, 11. junij:
JANČE RIKO – CEDEVITA OLIMPIJA
HELIOS SUNS A – LEONE AJDOVŠČINA

*Finalna tekma in tekma za tretje mesto bosta v nedeljo, 13. junija 2021.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji