Novica
21.07.2022

Zmajčki na Olimpijskem festivalu evropske mladine

To poletje bodo slovenski mladi športniki nastopili na Olimpijskem festivalu evropske mladine, ki bo med 24. in 30. junijem v Banski Bystrici na Slovaškem. Na sporedu bo deset športov: atletika, badminton, ritmična gimnastika, judo, cestno kolesarstvo, košarka, odbojka, plavanje, rokomet in tenis. Med drugim bo slovenske barve v košarki zastopala tudi fantovska reprezentanca do 16 … Continued

To poletje bodo slovenski mladi športniki nastopili na Olimpijskem festivalu evropske mladine, ki bo med 24. in 30. junijem v Banski Bystrici na Slovaškem. Na sporedu bo deset športov: atletika, badminton, ritmična gimnastika, judo, cestno kolesarstvo, košarka, odbojka, plavanje, rokomet in tenis. Med drugim bo slovenske barve v košarki zastopala tudi fantovska reprezentanca do 16 let, del katere bodo tudi košarkarji Cedevite Olimpije.

V Banski Bystrici na Slovaškem bo sodelovalo 97 slovenskih športnikov, med njimi tudi dekliška in fantovska košarkarska reprezentanca do 16 let. Košarkarski turnir je namenjen igralkam in igralcem rojenim leta 2006 in 2007.  V obeh kategorijah bo nastopilo po osem reprezentanc, ki so razdeljene v dve skupini s po štirimi udeleženci. Po odigranih tekmah skupinskega dela (od 25. do 28. julija) se prvi dve reprezentanci vsake skupine uvrstita v polfinale, preostali dve pa igrata razigravanje za uvrstitev od petega do osmega mesta (29. julij). Tekme za končno uvrstitev so na sporedu 30. julija.

Fantje se bodo v skupinskem delu pomerili s Slovaško, Litvo in Srbijo. V drugi skupini so Francija, Nemčija, Hrvaška, Turčija. Del slovenske reprezentance bodo tudi Leon Zdravković, Mark Morano Mahmutović in Žan Makovec Fröhlich, vsi košarkarji Cedevite Olimpije, del strokovnega štaba pa je tudi Tevž Ružič, ki deluje v mlajših starostnih kategorijah ljubljanskega kluba.

OLIMPIJSKI FESTIVAL EVROPSKE MLADINE

Ponedeljek, 25. julij, ob 19.00:
SLOVENIJA – SLOVAŠKA

Torek, 26. julij, ob 14.00:
SLOVENIJA – LITVA

Sreda, 27. julij, ob 14.00:
SRBIJA – SLOVENIJA

V petek, 29., in soboto, 30. julija, bodo na sporedu tekme za končno razvrstitev.

Foto: Aleš Fevžer / alesfevzer.com.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji