Novica
23.11.2020

Zmaga v tabor Zmajev vnesla dodatno samozavest

Tabor Cedevite Olimpije je reprezentančni odmor pričakal v pozitivnem razpoloženju po težko prigarani nedeljski zmagi nad Igokeo. Košarkarji Cedevite Olimpije so se na tekmi osmega kola Lige ABA mučili z nepopustljivim moštvom Igokee. Glavni strateg Zmajev, Jurica Golemac, je trdo srečanje pričakoval že ob pripravi na obračun s tekmecem iz predmestja Banjaluke: “V zadnjih dveh … Continued

Tabor Cedevite Olimpije je reprezentančni odmor pričakal v pozitivnem razpoloženju po težko prigarani nedeljski zmagi nad Igokeo.

Košarkarji Cedevite Olimpije so se na tekmi osmega kola Lige ABA mučili z nepopustljivim moštvom Igokee. Glavni strateg Zmajev, Jurica Golemac, je trdo srečanje pričakoval že ob pripravi na obračun s tekmecem iz predmestja Banjaluke: V zadnjih dveh tednih smo opravili zgolj dva treninga, mučile so nas tudi težave s poškodbami, zato smo se zelo bali te tekme. Igokea je v tej sezoni že premagala tekmece, kot sta Partizan NIS in Türk Telekom, torej gre za zelo kakovostno ekipo,” je v izjavi po srečanju priznal trener Ljubljanskega moštva.

V podobnem tonu je vzdušje med pripravo na zadnjo klubsko obveznost pred reprezentančnim odmorom opisal Edo Murić: “V zadnjem času smo imeli težek razpored z veliko gostovanji. Pet dni smo preživeli na Kanarskih otokih, pred tem smo bili skoraj en teden v Bursi, zelo malo časa pa smo prebili v Stožicah, na svojem igrišču. Zato smo se te tekme nekoliko bali, vemo namreč, da je Igokea naš neposredni nasprotnik za najvišja mesta v Ligi ABA in na obračunu z njimi smo morali doseči zmago. Bili smo pod pritiskom.”

Napovedi članov moštva Cedevite Olimpije so se na srečanju s košarkarji iz Laktašev uresničile in čeprav so ljubljanski košarkarji večino srečanja nadzirali potek igre in ohranjali zmerno vodstvo, so gostje v zadnjih sekundah zadnje četrtine izsilili podaljšek. A v dodanih petih minutah srečanja so Zmaji pokazali svoj pravi obraz in podaljšek dobili z rezultatom 16:5.

Na koncu, kapa dol fantom. Če po prejeti trojki tako odigraš podaljšek pomeni, da ima ekipa pravi karakter,” je svojo zasedbo pohvalil Golemac. V odločilnih trenutkih sta najsvetleje zasijala slovenska reprezentanta Edo Murić in Jaka Blažič, ki sta po koncu rednega dela skupno dosegla 14 točk.

“Zmage smo si želeli in jo na koncu tudi dosegli,” je bil kratek in jedrnat Blažič, kapetan moštva iz Stožic, ki je pogled usmeril tudi na dogajanje v prihajajočih dneh: Gremo dalje, nekateri na reprezentančni zbor, ostali pa na trening.”

Reprezentančni odmor, v času katerega se bodo odvila srečanja kvalifikacijskih turnirjev za EuroBasket 2022, je bil, sodeč po izjavah Zmajev, težko pričakovan. Zdaj imamo čas za počitek,” je dejal Golemac.

Prvo ime srečanja z Igokeo, Kendrick Perry, ki je gostom na stoženskem parketu natresel kar 27 točk ob devetih podajah in petih skokih, pa je namignil, kateremu elementu igre bodo ljubljanski košarkarji v naslednjih dneh posvečali še dodatno pozornost: Smo samozavestno moštvo, od trenerja pa do igralcev. A ne glede na to, kako dobri in samozavestni smo v napadu, moramo takšno igro kazati tudi v obrambi. Dokler bomo v naši igri ohranili obrambno miselnost, bomo svoj posel opravili tudi v napadu.”

Samozavestno miselnost Zmajev je v svoji izjavi najbolje povzel Ljubljančan Murić: “Vem, da lahko igramo še boljše in zagotovo tudi bomo. Zdaj je na vrsti reprezentančni oddih, potem pa se v klubski tabor vrnemo stoodstotno pripravljeni na nadaljevanje sezone. Vemo, kaj so naši cilji in ne bomo odnehali, dokler jih ne dosežemo.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji