Novica
28.08.2023

Zmaga na družinskem košarkarskem dnevu v Zagrebu

V zagrebškem Domu košarke Cedevita se je v ponedeljek odvil košarkarski dan Cedevitine družine, na parket pa so v idiličnem športnem kompleksu najprej stopili ekipi mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije in Cedevite Junior, na večerni preizkušnji pa sta se pomerili še obe članski ekipi. Rezultat v ponedeljek v Zagrebu ni bil v ospredju. Cedevita Olimpija … Continued

V zagrebškem Domu košarke Cedevita se je v ponedeljek odvil košarkarski dan Cedevitine družine, na parket pa so v idiličnem športnem kompleksu najprej stopili ekipi mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije in Cedevite Junior, na večerni preizkušnji pa sta se pomerili še obe članski ekipi.

Rezultat v ponedeljek v Zagrebu ni bil v ospredju. Cedevita Olimpija in Cedevita Junior sta v Domu košarke Cedevita pokazali, kaj pomeni povezava med obema kluboma, in poskrbeli za pravi košarkarski praznik.

Na prvi tekmi sta na parket stopili obe mladinski ekipi, v katerih smo lahko spremljali številne nadarjene mlade upe, ki bodo v prihodnjih letih tvorci uspehov Cedevite Olimpije in Cedevite Junior. V prijateljskem vzdušju so zmago nad ljubljanskimi vrstniki z rezultatom 59:50 slavili Zagrebčani.

Obračun obeh članskih zasedb je bil že pred začetkom tekme slovesen, saj sta oba kluba počastila Vlada Ilievskega in Marina Baždarića, ki sta v svojih igralskih karierah nastopala za kluba iz Ljubljane in Zagreba, zdaj pa sta oba v različnih vlogah del vodstva Cedevitine košarkarske družine.

V Zagrebu številke na semaforju tokrat niso bile najpomembnejše, saj je bilo vidno, da so po malo več kot tednu dni pripravljalnega obdobja noge igralcev obeh ekip težke, kljub temu pa so Zmaji s seboj na glavni odmor odnesli 32 točk naskoka (57:25), visoko prednost pa so zadržali vse do konca tekme. Simone Pianigiani je tako na svoji prvi tekmi na klopi Cedevite Olimpije z moštvom zabeležil prvo zmago.

Najboljši strelec v vrstah zeleno-oranžne zasedbe je bil Amadou Sow, ki je dosegel 17 točk. Karlo Matković jih je dosegel 15, Luka Ščuka se je ustavil pri 14, Rok Radović in Sean Armand pri 11, dvomestno število točk pa je dosegel še Alexander Shashkov, ki se je ustavil pri desetih.

PRIPRAVLJALNE TEKME 2023

Zagreb (Hrvaška), ponedeljek, 28. avgust:
CEDEVITA JUNIOR – CEDEVITA OLIMPIJA 70:103 (9:28, 16:29, 25:25, 20:21)
Cedevita Olimpija:
Armand 11, Cobbs 7, Rebec, Klobučar 4, Kruzynski 5, Radičević, Shashkov 10, Sow 17, Jones 9, Ščuka 14, Radović 11, Matković 15.

FOTOGALERIJA

Kranjska Gora (Slovenija), petek, 1. september:
ANADOLU EFES – CEDEVITA OLIMPIJA (zaprta za javnost)

Ljubljana (Slovenija), torek, 5. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – MITTELDEUTSCHER (zaprta za javnost)

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 7. september, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – PANATHINAIKOS (nakup vstopnic)

Kranjska Gora (Slovenija), torek, 12. september:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA – CEDEVITA OLIMPIJA (zaprta za javnost)

*Seznam pripravljalnih tekem še ni dokončen, saj obstaja možnost, da pride do sprememb.

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji