Novica
15.04.2022

Zmaga mladih Zmajev na uvodu v turnir Adidas Next Generation

Košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije so na uvodni preizkušnji mednarodnega evroligaškega turnirja Adidas Next Generation, ki ta konec tedna poteka v mali stoženski dvorani, z rezultatom 77:66 premagali ekipo Next Generation Team Ljubljana. Ljubljana v petek, soboto in nedeljo gosti evroligaški turnir Adidas Next Generation, ki prvič v zgodovini poteka v organizaciji Cedevite Olimpije. Kolektiv … Continued

Košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije so na uvodni preizkušnji mednarodnega evroligaškega turnirja Adidas Next Generation, ki ta konec tedna poteka v mali stoženski dvorani, z rezultatom 77:66 premagali ekipo Next Generation Team Ljubljana.

Ljubljana v petek, soboto in nedeljo gosti evroligaški turnir Adidas Next Generation, ki prvič v zgodovini poteka v organizaciji Cedevite Olimpije. Kolektiv iz Stožic se na turnirju predstavlja z mladinsko ekipo, ki je v petek na uvodni preizkušnji tekmovanja z rezultatom 77:66 premagala ekipo Next Generation Team Ljubljana, ki je sestavljena z igralci iz različnih držav, s klopi pa jo vodi nekdanji sloviti igralec Vassilis Spanoulis.

Mladi Zmaji so obračun odprli zavzeto in si kmalu priigrali visoko prednost. Kljub temu so se njihovi tekmeci v nadaljevanju zbrali in nekoliko zmanjšali zaostanek, v zadnji četrtini pa so varovanci glavnega trenerja Boruta Fijavža znova stopili na plin, se občutneje oddaljili in na koncu slavili zanesljivo zmago.

Z 18 točkami je bil najboljši strelec v zeleno-oranžni zasedbi Lon Ličan, podelil pa je še sedem asistenc in zbral štiri skoke. Tomas Belina je dosegel 13 točk, Gašper Kočevar pa je z 10 točkami in 10 skoki v statistiko vpisal dvojnega dvojčka.

V soboto Cedevito Olimpijo na turnirju čakata dve preizkušnji. Že ob 12.00 se bodo mladi Zmaji pomerili z Žalgirisom, ob 20.00 pa jim bo nasproti stala ekipa GAK Basketball Academy Gdynia.

IZJAVI PO TEKMI:

Borut Fijavž, glavni trener KK Cedevita Olimpija U18:
“Vse pohvale fantom, premagali smo ekipo, ki jo je izredno težko premagati. Gre namreč za moštvo, ki odlično skače, tako so imeli naši tekmeci na koncu kar 18 skokov več, kot mi. Na tem turnirju nas morata krasiti srce in energija in oboje smo pokazali na parketu. Vedeli smo, kako jih moramo napadati, bili smo dosledni, na trenutke imeli tudi malo sreče in na koncu smo uspeli dobiti tekmo.”

Lon Ličan, igralec KK Cedevita Olimpija U18:
“Občutki po prvi zmagi na turnirju so odlični. Igrali smo pred starši in prijatelji. Prikazali smo dobro igro v obrambi, slednja je bila tudi ključ do zmage. Zadeli smo odprte mete, ko smo jih morali, in upam, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu.”


ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT (Mala dvorana Stožice, Ljubljana; 15.-17. april 2022)

DAN 1

Petek, 15. april:
CEDEVITA OLIMPIJA – NEXT GENERATION TEAM LJUBLJANA 77:66 (27:8, 15:23, 19:16, 16:19)
Cedevita Olimpija:
Todorović 9 (5 asistenc), Horvat 8 (5 skokov), Ličan 18 (7 asistenc), Zanki 4 (5 pridobljenih žog), Kump, Šmitran 6 (5 asistenc), Belina 13, Ljubičić, Kočevar 10 (10 skokov), Popović 7 (6 skokov), Matleković 2, Gončin.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


DAN 2

Sobota, 16. april, ob 12.00:
ŽALGIRIS KAUNAS – CEDEVITA OLIMPIJA

Ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – GAK BASKETBALL ACADEMY GDYNIA


DAN 3

Nedelja, 17. april, ob 10.00:
TEKMA ZA 7. MESTO

Ob 12.00:
TEKMA ZA 5. MESTO

Ob 14.00:
TEKMA ZA 3. MESTO

Ob 16.00:
FINALE

Foto: Marin Sušić.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji