Novica
24.03.2021

Zeleni spomini: 19 let od osvojitve prvega naslova prvaka Lige ABA

V sredo bo minilo natanko 19 let od osvojitve prvega in zaenkrat edinega naslova prvaka Lige ABA v zgodovini Cedevite Olimpije. Sezona 2001/02 se je v zgodovino zapisala kot prva, v kateri so najboljša moštva v regiji nastopala v Ligi ABA. Takratna Union Olimpija, ki jo je s klopi vodil vrhunski strateg Zmago Sagadin, je … Continued

V sredo bo minilo natanko 19 let od osvojitve prvega in zaenkrat edinega naslova prvaka Lige ABA v zgodovini Cedevite Olimpije.

Sezona 2001/02 se je v zgodovino zapisala kot prva, v kateri so najboljša moštva v regiji nastopala v Ligi ABA. Takratna Union Olimpija, ki jo je s klopi vodil vrhunski strateg Zmago Sagadin, je bila prva ekipa v zgodovini, ki je osvojila naslov prvaka regionalnega tekmovanja.

V zeleno-belem dresu smo lahko takrat spremljali zdajšnjega glavnega trenerja Cedevite Olimpije, Jurico Golemca, pa Jureta Zdovca, Bena Udriha, Jirija Welscha, Vlada Ilievskega, Vladimerja Boiso, Stipeta Modrića, Jasmina Hukića, in številne druge Zmaje, ki so v Ljubljano pripeljali prvi naslov prvaka Lige ABA. Finalni turnir je potekal v ljubljanski Hali Tivoli, Ljubljančani pa so na poti do trofeje najprej izločili Pivovarno Laško (69:56), nato pa v finalu ugnali novomeško Krko s 73:59.

Najboljši strelec v dresu ljubljanskega kluba je bil Jure Zdovc, ki je dosegel 22 točk. Jiri Welsch jih je dodal 17, Haris Mujezinović pa se je ustavil pri 14 točkah. Na drugi strani je bil najboljši strelec Jaka Lakovič z 12 točkami.

LIGA ABA, FINALE (SEZONA 2001/02)

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 24. marec 2002:
UNION OLIMPIJA – KRKA 73:59 (20:16, 14:14, 24:19, 15:10)
Union Olimpija:
Welsch 17, Golemac 4, Ilievski 1, Boisa, Modrić, Udrih 4, Zdovc 22, Awojobi 6, Dal, Mujezinović 14, Hukić 5, Subotić.

Zadnje novice


Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji