Novica
10.05.2021

Zaključek projekta One Team v sezoni 2020/21

Cedevita Olimpija je ponosni del projekta One Team že drugo sezono zapored. One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige, podpirata pa ga tudi glavni pokrovitelj elitnega košarkarskega tekmovanja, Turkish Airlines, ter glavni partner projekta, neprofitna organizacija Special Olympics. Namen projekta je izkoriščati moč košarke za povezovanje in udejanjanje sprememb v skupnosti … Continued

Cedevita Olimpija je ponosni del projekta One Team že drugo sezono zapored. One Team je družbeno odgovorni projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige, podpirata pa ga tudi glavni pokrovitelj elitnega košarkarskega tekmovanja, Turkish Airlines, ter glavni partner projekta, neprofitna organizacija Special Olympics.

Namen projekta je izkoriščati moč košarke za povezovanje in udejanjanje sprememb v skupnosti ter udeležencem projekta preko košarke ter osnovnih košarkarskih elementov ter vaj osvetliti življenjsko pomembne veščine, potrebne za čim učinkovitejšo vključevanje v vsakdanje življenje.

Na začetku sezone 2020/2021 je Cedevita Olimpija vzpostavila sodelovanje z Mladinskim domom Malči Beličeve. Zaradi COVID-19, ki je krojil tudi One Team sezono, se udeleženci projekta na delavnicah niso mogli srečevati v živo, kot je to običajno, so se pa dvakrat mesečno srečevali preko spletne platforme.

Na delavnicah so skupaj z učitelji in trenerji obravnavali tematike kot so empatija, spoštovanje pravil, sodelovanje in timsko delo, komunikacija, sprejemanje odločitev in zdrav življenjski slog. Tako so se spoznavali z veščinami, ki so pomembne za vsakdanje življenje, te veščine pa jim bodo tako pomagale pri vključevanju v vsakdanje aktivnosti.

Projekt One Team se je po opravljenih desetih delavnicah v začetku maja zaključil. Na čelu z ambasadorjem projekta Alenom Hodžićem si vsi skupaj želimo, da projekt v novi sezoni ponovno zaživi v svoji običajni obliki ter da bodo udeleženci projekta v prihodnje lahko veščine spoznavali in dopolnjevali tudi v živo.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji