Novica
15.09.2021

Začetek sezone v Tivoliju s Krko

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v petek ob 20.30 na obračunu slovenskega Superpokala udarila z novomeško Krko in skušala ubraniti naslov iz lanskega leta ter v svoje vitrine pospraviti jubilejni deseti superpokalni naslov. Devet naslovov slovenskega superpokalnega prvaka ima v svojih vitrinah Cedevita Olimpija, svojega zadnjega pa so Zmaji osvojili lansko leto v Kranju, ko … Continued

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v petek ob 20.30 na obračunu slovenskega Superpokala udarila z novomeško Krko in skušala ubraniti naslov iz lanskega leta ter v svoje vitrine pospraviti jubilejni deseti superpokalni naslov.

Devet naslovov slovenskega superpokalnega prvaka ima v svojih vitrinah Cedevita Olimpija, svojega zadnjega pa so Zmaji osvojili lansko leto v Kranju, ko so z 78:67 premagali novomeško Krko. Ekipi se bosta znova udarili v petek ob 20.30 v Hramu slovenske košarke, Hali Tivoli, aktualni državni prvaki pa se bodo pomerili z aktualnimi slovenskimi pokalnimi prvaki.

Neposredni televizijski prenos bo možno spremljati na Sportklub 1, vse informacije o prodaji vstopnic pa lahko najdete na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije.

Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca so v letošnjem pripravljalnem obdobju na parket nazadnje stopili 6. septembra na domači primeri proti nemškem Bayernu. Takrat so Zmaji evroligaše premagali s 74:68, s 13 točkami pa je bil najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe kapetan Jaka Blažič. V letošnjem poletju so bili aktivni tudi Novomeščani, ki so na svoji zadnji pripravljalni tekmi v Laškem s 75:85 klonili proti češkemu državnemu prvaku Nymburku. Rok Stipčević je dosegel 23 točk.

Na uradnih tekmah sta se Cedevita Olimpija in Krka nazadnje pomerili v finalu slovenskega državnega prvenstva, Zmaji pa so novomeške košarkarje ugnali po treh tekmah.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Superpokal je prva uradna tekma sezone. Zagotovo ta dvoboj ne bo realni pokazatelj stanja obeh ekip, temveč na nek način dobra pripravljalna tekma za obe moštvi. Ne glede na vse, gre za boj za prvo lovoriko v sezoni, zato bomo zagotovo oboji dali vse od sebe. Naše stanje trenutno ni idealno, kljub temu pa bomo napravili vse, da Superpokal ostane v Ljubljani.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je začetek sezone in prva uradna tekma. Obe ekipi trenutno nista v stanju, kot bi si obe želeli, in v katerem bosta čez nekaj mesecev. Igra se za prvo lovoriko sezone, gre pa za prvi resen test, da oboji vidimo, kjer smo. Obljubljam resen pristop in igro na zmago. Tekme se veselimo. Upam, da se bo v Hali Tivoli zbralo veliko navijačev, in da bodo uživali v dobri košarkarski predstavi.«

SUPERPOKAL 2021

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), petek, 17. september, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji