Novica
01.09.2020

Za zaprtimi vrati Stožic v sredo z Nymburkom

V sredo ob 18.00 se bodo košarkarji Cedevite Olimpije za zaprtimi vrati velike stoženske dvorane pomerili z aktualnimi češkimi državnimi prvaki, košarkarji Nymburka. Nymburk, serijski zmagovalec češkega državnega prvenstva, bo v sredo gostoval v Areni Stožice, in se na pripravljalni tekmi, ki bo zaprta za javnost, pomeril s košarkarji Cedevite Olimpije. Češko moštvo, v katerem … Continued

V sredo ob 18.00 se bodo košarkarji Cedevite Olimpije za zaprtimi vrati velike stoženske dvorane pomerili z aktualnimi češkimi državnimi prvaki, košarkarji Nymburka.

Nymburk, serijski zmagovalec češkega državnega prvenstva, bo v sredo gostoval v Areni Stožice, in se na pripravljalni tekmi, ki bo zaprta za javnost, pomeril s košarkarji Cedevite Olimpije. Češko moštvo, v katerem med drugim najdemo tudi nekdanjega Zmaja, Luko Rupnik, del strokovnega štaba pa je slovenski stratega Aleksander Sekulić, v Ljubljano prihaja po tem, ko je na zadnji pripravljalni tekmi s 93:69 premagalo Prago.

Ljubljanski Zmaji so v minulem tednu odigrali prvi pripravljalni tekmi. Premagali so evroligaški Bayern (82:74) in tesno izgubili proti Ulmu (89:90). Zdaj izbrance glavnega trenerja Jurice Golemca čaka preizkušnja proti ekipi, ki bo v tekmovalni sezoni 2020/21 nastopala v Ligi prvakov (Basketball Champions League).

»Nymburk je odlična ekipa, ki jo odlikuje dejstvo, da je strokovni štab nespremenjen že zadnjih pet sezon. Okostje moštva je sestavljeno iz enakih igralcev, kot v minuli sezoni, v kateri so izgubili zelo malo tekem. Naši sredini tekmeci so priprave začeli pred nami, za njimi pa je že kar nekaj pripravljalnih tekem,« je pred sredinim obračunom v Stožicah povedal Golemac. »Zagotovo nas čaka zahtevna tekma z resnim nasprotnikom, za nas pa bo sredin dvoboj en velik izziv in dober preizkus.«

Tekma bo zaprta za javnost.

PRIPRAVLJALNA TEKMA (sezona 2020/21)

Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 2. september, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – NYMBURK

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji