Novica
30.12.2020

Za uvod v drugi del 7DAYS EuroCupa z Virtusom

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v drugem delu 7DAYS EuroCupa nastopali v skupini G, skupaj z italijanskim Virtusom, francoskim Bourgom in črnogorsko Budućnostjo VOLI. Cedevita Olimpija je novo sezono 7DAYS EuroCupa začela v skupini D, in prvi del tekmovanja sklenila s sedmimi zmagami in tremi porazi. Prvič, odkar v Ljubljani lahko spremljamo moštvo z imenom Cedevita … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v drugem delu 7DAYS EuroCupa nastopali v skupini G, skupaj z italijanskim Virtusom, francoskim Bourgom in črnogorsko Budućnostjo VOLI.

Cedevita Olimpija je novo sezono 7DAYS EuroCupa začela v skupini D, in prvi del tekmovanja sklenila s sedmimi zmagami in tremi porazi. Prvič, odkar v Ljubljani lahko spremljamo moštvo z imenom Cedevita Olimpija, bodo tako lahko navijači spremljali boje najboljših 16 moštev Evropskega pokala.

V drugem delu tekmovanja se bodo Zmaji predstavili v skupini G, kjer se bodo udarili z italijanskim Virtusom, francoskim Bourgom in črnogorsko Budućnostjo. Podgoriška ekipa je rival Cedevite Olimpije tudi v Ligi ABA, prvi del tekmovanja pa je v skupini B zaključila na četrtem mestu, s petimi zmagami in prav toliko porazi. Bourg iz francoskega mesta Bresse je v skupini A zabeležil šest zmag in štiri poraze, s tem izkupičkom pa je bil poravnan z Unicsom iz Kazana. Kljub temu so Francozi prvi del sklenili na tretjem mestu.

Zagotovo pa bodo vsi navijači nestrpno čakali obračun z Virtusom iz Bologne, ki je prvi del tekmovanja kot edini sklenil brez poraza, z desetimi zmagami. Italijansko moštvo, s katerim so se Zmaji v začetku novega tisočletja med drugim srečevali tudi v elitni Evroligi, nazadnje pa so se z ekipo iz Bologne srečali v Ligi prvakov, ima pravo zvezdniško ekipo, najbolj sloviti imeni pa sta zagotovo Miloš Teodosić in Marco Belinelli. S klopi izjemno italijansko moštvo vodi strateg Saša Djordjević.

Prav Virtus bo v drugem delu tekmovanja prvi tekmec ljubljanskih košarkarjev, ki bodo svoje boje med najboljšimi 16 moštvi 7DAYS EuroCupa predvidoma začeli v sredo, 13. januarja, ob 18.30 v Virtus Segafredo Areni v Bologni.

7DAYS EUROCUP, 2. DEL, SKUPINA G

PRVO KOLO

Virtus Segafredo Arena (Bologna, Italija), sreda, 13. januar, ob 18.30:
VIRTUS SEGAFREDO BOLOGNA – CEDEVITA OLIMPIJA

DRUGO KOLO

Arena Stožice/Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), torek, 19. januar, ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI

TRETJE KOLO

Arena Stožice/Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sreda, 27. januar, ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – JL BOURG EN BRESSE

ČETRTO KOLO

Ekinox (Bresse, Francija), sreda, 3. februar, ob 20.45:
JL BOURG EN BRESSE – CEDEVITA OLIMPIJA

PETO KOLO

Arena Stožice/Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), torek, 2. marec, ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – VIRTUS SEGAFREDO BOLOGNA

ŠESTO KOLO

Morača (Podgorica, Črna gora), torek, 9. marec, ob 19.00:
BUDUĆNOST VOLI – CEDEVITA OLIMPIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji