Novica
01.09.2021

Za tretje mesto v Opatiji s Partizanom

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v petek ob 17.00 na pripravljalnem turnirju v Opatiji na tekmi za tretje mesto pomerilo s Partizanom NIS. Za izbrance glavnega trenerja Jurice Golemca bo petkovo srečanje z Beograjčani četrto pripravljalno v letošnjem poletju. Ljubljanska Cedevita Olimpija se bo na petkovi tekmi za tretje mesto na pripravljalnem turnirju v Opatiji … Continued

Moštvo Cedevite Olimpije se bo v petek ob 17.00 na pripravljalnem turnirju v Opatiji na tekmi za tretje mesto pomerilo s Partizanom NIS. Za izbrance glavnega trenerja Jurice Golemca bo petkovo srečanje z Beograjčani četrto pripravljalno v letošnjem poletju.

Ljubljanska Cedevita Olimpija se bo na petkovi tekmi za tretje mesto na pripravljalnem turnirju v Opatiji pomerila z beograjskim Partizanom NIS. Medtem, ko so Zmaji v sredo doživeli poraz proti italijanski ekipi Carpegna Proscutto (105:109), so črno-beli iz srbske prestolnice na petkovi večerni tekmi morali priznati premoč zagrebški Ciboni (64:71).

V sredo so imeli ljubljanski košarkarji zmago že praktično v svojih rokah, saj so v drugem polčasu vodili že s 15 točkami razlike, a Pesaro je na krilih Vincenta Sanforda, ki je dosegel kar 31 točk, uprizoril redko viden preobrat. Ob zvoku sirene, ki je naznanila konec rednega dela srečanja, je podaljšek Zmajem z metom za tri točke prinesel Jacob Pullen, dodatnih pet minut pa so Italijani začeli silovito, in čeprav so bili košarkarji Cedevite Olimpije vse do konca v igri za zmago, pa se jim je ta za las izmuznila iz rok.

V zeleno-oranžni zasedbi je bil s 25 točkami najbolj učinkovit prav Pullen, pri 23 točkah pa se je ustavil Jaka Blažič.

Na drugem petkovem polfinalnem srečanju se je Partizan NIS že po prvi četrtini znašel v zaostanku z dvomestnim številom točk (11:22), mladci iz Cibone pa so nato vseskozi nadzorovali potek srečanja, in se na koncu veselili zmage z 71:64.

Petkovo tekmo si bo možno v neposrednem prenosu ogledati tudi na Sportklubu Slovenija.

PRIPRAVLJALNI TURNIR (Opatija, Hrvaška; 1.-3. september 2021)

TEKMA ZA TRETJE MESTO

Petek, 3. september, ob 17.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – PARTIZAN NIS

Že odigrano:

POLFINALE

Sreda, 1. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – CARPEGNA PROSCIUTTO (PESARO) 105:109 (21:22, 23:17, 26:18, 21:34, 14:18)
Cedevita Olimpija
: Pullen 25, Ejim 7, Keene 11 (6 skokov), Murić 5, Auguste 16 (7 skokov), Blažič 23 (6 skokov), Hodžić 1, Ščuka, Dimec 6, Radovanović 2, Carmichael 6, Rupnik 3.

FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji