Novica
20.04.2023

Še drugo sezono zapored Cedevita Olimpija četrta v mladinski Ligi ABA

Košarkarji Cedevite Olimpije so na finalnem turnirju mladinske Lige ABA v Laktaših na tekmi za tretje mesto doživeli poraz proti gostiteljem turnirja, košarkarjem Igokee m:tel (67:74). Še drugo sezono zapored so košarkarji Cedevite Olimpije sezono v mladinski Ligi ABA zaključili na četrtem mestu. Od izbrancev glavnega trenerja Boruta Fijavža so bili na četrtkovi tekmi za … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so na finalnem turnirju mladinske Lige ABA v Laktaših na tekmi za tretje mesto doživeli poraz proti gostiteljem turnirja, košarkarjem Igokee m:tel (67:74).

Še drugo sezono zapored so košarkarji Cedevite Olimpije sezono v mladinski Ligi ABA zaključili na četrtem mestu. Od izbrancev glavnega trenerja Boruta Fijavža so bili na četrtkovi tekmi za končno tretje mesto na finalnem turnirju v Športni dvorani Laktaši boljši gostitelji turnirja, košarkarji Igokee m:tel. Po hudem boju v obračunu, v katerem sta bili moštvi ves čas blizu, je semafor kazal 74:67 v korist moštva iz Laktašev.

Po porazu v sredinem polfinalu proti ekipi Mege MIS, ki v Laktaših brani naslov prvaka mladinske Lige ABA iz minule sezone, med drugim pa jo sestavljajo tudi igralci, ki so z ekipo osvojili naslov zmagovalca evroligaškega turnirja adidas Next Generation v Beogradu, so mladi upi Cedevite Olimpije v četrtek zaigrali odločneje. Dvoboj z Igokeo se je tako odločal povsem v zaključku srečanja, v katerem so več zbranosti prikazali gostitelji turnirja, in se na koncu veselili zmage ter končnega tretjega mesta.

Na tekmi za tretje mesto je bil najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe Toni Bilić s 24 točkami, sledil pa je Vukašin Todorović z 18 točkami in 12 skoki.

Za mladinsko zasedbo Cedevite Olimpije je zelo dobra sezona na mednarodnih prizoriščih. Že lanskega novembra so si uspeli še drugo sezono zapored priigrati mesto na finalnem turnirju mladinske regionalne lige, nato pa so v začetku marca na evroligaškem turnirju adidas Next Generation v Zadru osvojili četrto mesto.

Na domačih prizoriščih je mladinski kolektiv sezono v konkurenci fantov do 20. leta sklenil na četrtem mestu, ekipi do 18. leta si je uspelo zagotoviti mesto na finalnem turnirju, še naprej pa se mladi Zmaji z ekipo Cedevita Olimpija mladi predstavlja v končnici 3. SKL.

FINALNI TURNIR MLADINSKE LIGE ABA (Športna dvorana Laktaši, Laktaši; 19. in 20. april 2023)

TEKMA ZA TRETJE MESTO

Četrtek, 20. april:
CEDEVITA OLIMPIJA – IGOKEA M:TEL 67:74 (15:19, 18:13, 20:20, 14:22)
Cedevita Olimpija:
Karadžić, Obran, Todorović 18 (12 skokov), Gorenjc, Morano Mahmutović, Bilić 24, Horvat 9 (12 skokov), Ljubičić 4 (5 skokov), Gončin, Ličan 3, Šmitran 9 (6 asistenc), Kump (6 skokov).

STATISTIKA


Že odigrano:

POLFINALE

Sreda, 19. april:
MEGA MIS – CEDEVITA OLIMPIJA 115:70 (28:19, 26:21, 26:16, 35:14)
Cedevita Olimpija:
Karadžić 2, Obran 6, Todorović 19, Gorenjc, Morano Mahmutović, Bilić 14 (5 skokov), Horvat 3, Ljubičić 2, Gončin, Ličan 8 (5 skokov), Šmitran 7 (8 asistenc), Kump 9.

STATISTIKA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji