Novica
16.09.2020

Za prvo lovoriko sezone s Krko

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v četrtek ob 20.00 v Športni dvorani Planina v Kranju z obračunom slovenskega Superpokala proti novomeški Krki uradno odprli novo tekmovalno sezono 2020/21. Pred košarkarji Cedevite Olimpije je uradni začetek nove tekmovalne sezone 2020/21. Ljubljanski Zmaji bodo v Kranju na obračunu slovenskega Superpokala skušali v svojo vitrino pospraviti prvo lovoriko sezone, … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v četrtek ob 20.00 v Športni dvorani Planina v Kranju z obračunom slovenskega Superpokala proti novomeški Krki uradno odprli novo tekmovalno sezono 2020/21.

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je uradni začetek nove tekmovalne sezone 2020/21. Ljubljanski Zmaji bodo v Kranju na obračunu slovenskega Superpokala skušali v svojo vitrino pospraviti prvo lovoriko sezone, deveto superpokalno v zgodovini samostojne Slovenije. Nasproti bodo izbrancem glavnega trenerja Jurice Golemca stali košarkarji novomeške Krke. Prav Ljubljančani in Novomeščani imajo v svoji lasti 13 od 16 superpokalnih naslovov. Zadnjo superpokalno lovoriko so Zmaji osvojili leta 2017, ko so v Tivoliju s 94:76 premagali prav Krko.

V zadnjih tednih sta obe moštvi odigrali po pet pripravljalnih tekem. Krka je na zadnji s 87:77 ugnala nemški Mitteldeutscher, Zmaji pa so v Domžalah s 86:66 ugnali Helios Suns. Za ljubljanske košarkarje je bila to četrta zmaga letošnjega poletja in odlična popotnica pred uradnim začetkom sezone. Moštvi si bosta nasproti stali tudi v uvodnem dejanju nove tekmovalne sezone Lige ABA, prvi oktobrski konec tedna.

Moštvi sta se na Superpokalni tekmi v dosedanji zgodovini srečali sedemkrat, zanimivo, štirikrat so bili od Zmajev uspešnejši Novomeščani. Edini preostali superpokalni naslov je Krka osvojila leta 2016, ko je z 81:78 premagala Helios Suns.

Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na športni televiziji Sportklub, vstopnice za ogled tekme pa ne bodo na prodaj. Glavni trener Jurica Golemac in kapetan Jaka Blažič sta svoje misli pred začetkom Superpokala predstavnikom medijev predstavila na ponedeljkovi novinarski konferenci, več pa si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

SUPERPOKAL 2020

ŠD Planina (Kranj), četrtek, 17. september, ob 20.00:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklubu)

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji