Novica
18.02.2022

Za 21. pokalni naslov v petek na Kodeljevem s Helios Suns

Cedevita Olimpija se bo v petek ob 20.30 v Športni dvorani Kodeljevo na finalni tekmi 21. Pokala Spar za slovensko pokalno lovoriko pomerila s Helios Suns. V petek ob 20.30 je pred košarkarji Cedevite Olimpije sklepno dejanje letošnjega finalnega turnirja Pokala Spar. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca bodo v Športni dvorani Kodeljevo proti domžalskim Helios … Continued

Cedevita Olimpija se bo v petek ob 20.30 v Športni dvorani Kodeljevo na finalni tekmi 21. Pokala Spar za slovensko pokalno lovoriko pomerila s Helios Suns.

V petek ob 20.30 je pred košarkarji Cedevite Olimpije sklepno dejanje letošnjega finalnega turnirja Pokala Spar. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca bodo v Športni dvorani Kodeljevo proti domžalskim Helios Suns lovili svojo 21. pokalno lovoriko v samostojni Sloveniji in hkrati prvo po letu 2017.

Tekmo si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na Sportklub 1, v spletnem prenosu pa na cedevita.olimpija.com.

Zmaji so v četrtkovem polfinalu suvereno odpravili novomeško Krko z rezultatom 93:75 in si tako zagotovili mesto v finalu Pokala Spar. Štirje košarkarji Cedevite Olimpije so dosegli dvomestno število točk, najboljši strelec pa je bil Zoran Dragić z 18 točkami. Visoko prednost so si Ljubljančani priigrali že v prvi četrtini, nato pa so jo skozi celotno srečanje višali, v zadnji četrtini pa so nato priložnost za igro dobili mlajših košarkarji, kar so igralci novomeške ekipe izkoristili in nekoliko zmanjšali zaostanek.

Domžalski Helios Suns so se v četrtkovem prvem polfinalu pomerili z Rogaško. Moštvi sta vse do samega zaključka tekme bili ogorčen boj, večino srečanja pa so na parketu prevladovali varovanci glavnega trenerja Dejana Jakare, ki so na koncu tudi slavili zmago z 79:76. Odlično predstavo je prikazal Leon Šantelj, ki je 27 točkam dodal 10 skokov, dvomestno število točk pa so v statistiko vpisali tudi Blaž Mahkovic, Carble Lee Ervin in Tadej Ferme, vsi trije so dosegli po 11 točk.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»V slačilnici smo takoj po četrtkovi polfinalni tekmi s Krko rekli, da v finalu ne pričakujemo lahkega obračuna. Spoštujemo Helios Suns in njihovega glavnega trenerja. Z igralci so skupaj že vrsto let. Tekma ne bo lahka. Če ne bomo maksimalno osredotočeni, bomo imeli težave.«

Zoran Dragić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»V petkovem finalu Pokala Spar nas čaka obračun s Helios Suns. Naših tekmecev ne bomo podcenjevali, saj gre za mlado ekipo, ki igra pametno košarko. Domžalčani so zelo ambiciozni. Moramo igrati zavzeto, saj si želimo pokal pripeljati tja, kamor spada, nazaj v naše vitrine.«

FINALNI TURNIR POKALA SPAR (ŠD Kodeljevo, Ljubljana; 17. in 18. februar 2022)

FINALE

ŠD Kodeljevo (Ljubljana, Slovenija), petek, 18. februar, ob 20.30:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA


Že odigrano:

FINALNI TURNIR POKALA SPAR (ŠD Kodeljevo, Ljubljana; 17. in 18. februar 2022)

POLFINALE

ŠD Kodeljevo (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 17. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA 93:75 (29:17, 28:25, 21:19, 15:14)
Cedevita Olimpija: Pullen 8 (8 asistenc), Ferrell 9, Duščak 3, Murić 17 (8 skokov), Auguste 11 (10 skokov), Blažič 13, Hodžić 5, Ščuka 2, Omić 4, Dragić 18, Radovanović 3, Habot.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji