Novica
16.02.2022

Z novomeško Krko na Kodeljevem za finale Pokala Spar

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v četrtek ob 20.30 v Športni dvorani Kodeljevo na polfinalni tekmi finalnega turnirja za mesto v finalu slovenskega pokalnega tekmovanja pomerili z novomeško Krko. Cedevita Olimpija se bo v četrtek ob 20.30 na polfinalni tekmi Pokala Spar za vstopnico v finale pomerila z novomeško Krko. Finalni turnir bo še tretjo … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v četrtek ob 20.30 v Športni dvorani Kodeljevo na polfinalni tekmi finalnega turnirja za mesto v finalu slovenskega pokalnega tekmovanja pomerili z novomeško Krko.

Cedevita Olimpija se bo v četrtek ob 20.30 na polfinalni tekmi Pokala Spar za vstopnico v finale pomerila z novomeško Krko. Finalni turnir bo še tretjo zaporedno sezono potekal v ljubljanski Športni dvorani Kodeljevo. Vse tekme turnirja bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Sportklubu in v spletnem prenosu.

V tej sezoni sta se Cedevita Olimpija in Krka pomerili trikrat, na vseh treh preizkušnjah pa so zmago slavili ljubljanski košarkarji. Nazadnje sta se moštvi srečali v 14. kolu regionalne lige v Novem mestu, kjer je četa glavnega trenerja Jurice Golemca po preobratu v zadnji četrtini slavila zmago z 90:83. V zadnjem obdobju so Ljubljančani zabeležili pet zaporednih zmag. V regionalni ligi Krka ni slavila zmage že na 12 zaporednih tekmah, v ponedeljek pa je v Ligi Nova KBM na domačem parketu s 84:65 premagala Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur.

Na poti do polfinala Pokala Spar je Cedevita Olimpija z dvema zanesljivima zmagama iz boja za pokalno lovoriko izločila Zlatorog iz Laškega, Krka, ki brani naslov pokalnega prvaka iz sezone 2020/21, pa je bila dvakrat suvereno boljša od Šentjurja.

Ljubljanski in novomeški klub se bosta v polfinalu Pokala Spar srečala še tretjo sezono zapored. Tako v sezoni 2019/20, kot tudi v sezoni 2020/21 je potnika v finale odločil met v izdihljajih tekme. V sezoni 2019/20 je zmago s 93:92 Ljubljančanom zagotovil Edo Murić, v minuli sezoni pa je Luka Lapornik s trojko za 82:80 pokopal upe ljubljanske ekipe na vstop v finale.


Prodaja vstopnic za ogled finalnega turnirja poteka v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije, več informacij o vstopnicah pa lahko najdete na TEJ POVEZAVI.


IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Finalni turnir Pokala Spar je vedno zanimivo tekmovanje, v katerem se igra na eno tekmo. Vemo, kako se je polfinalni obračun s Krko zaključil lansko leto, ko smo v zadnji minuti srečanja zapravili osem točk naskoka. Napravili bomo vse, da pridemo v finale, a zavedamo se, da ne bo lahko. Krka ima dobre in kvalitetne igralce, ki jih s klopi vodi zelo dober trener, zato verjamem, da na Kodeljevo Novomeščani ne bodo prišli z belo zastavo. Mi smo pred začetkom finalnega turnirja samozavestni. Pokal Spar že dolgo časa ni bil v stoženskih vitrinah, zato bomo napravili vse, da se vrne v Ljubljano.«

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Pokal Spar je za nas zelo pomembno tekmovanje, zato smo pred začetkom finalnega turnirja zelo motivirani. Verjamem, da bo polfinalni obračun s Krko atraktiven in zanimiv za navijače. Veselim se začetka finalnega turnirja in naj na koncu zmaga najboljši.«

 

FINALNI TURNIR POKALA SPAR (ŠD Kodeljevo, Ljubljana; 17. in 18. februar 2022)

POLFINALE

ŠD Kodeljevo (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 17. februar, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

Ob 17.30:
HELIOS SUNS – ROGAŠKA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji