Novica
12.06.2023

Z mesta športnega direktorja se poslavlja Sani Bečirović

Ob zaključku sezone 2022/23 se je z mesta športnega direktorja Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija poslovil Sani Bečirović, ki je bil na čelu športnega dela ljubljanskega kolektiva od leta 2019. Na čelu športnega dela Cedevite Olimpije je Sani Bečirović preživel štiri sezone, v tem obdobju pa je ljubljanski kolektiv osvojil tri naslove državnega prvaka, dva naslova … Continued

Ob zaključku sezone 2022/23 se je z mesta športnega direktorja Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija poslovil Sani Bečirović, ki je bil na čelu športnega dela ljubljanskega kolektiva od leta 2019.

Na čelu športnega dela Cedevite Olimpije je Sani Bečirović preživel štiri sezone, v tem obdobju pa je ljubljanski kolektiv osvojil tri naslove državnega prvaka, dva naslova slovenskega pokalnega prvaka in tri naslove slovenskega superpokalnega prvaka. Zmaji so dvakrat zaigrali v polfinalu regionalne lige in enkrat v četrtfinalu 7DAYS EuroCupa. V tem obdobju se je organizacija športnega dela kluba dvignila na raven evroligaških klubov.

“Ob koncu so občutki mešani. Vem, da to ni slovo, a vseeno je ta odhod izredno težek. V štirih letih smo dosegli ogromno. Ponosen sem, na vse, kar nam je v tem obdobju uspelo, saj smo vsi kar že malo pozabili na to, kako je vse skupaj izgledalo na začetku in koliko truda je bilo pred štirimi leti vloženega v združitev Cedevite in Olimpije. V vseh teh letih je bilo veliko neprespanih noči, vzponov in padcev, pa vendar so nas vse te stvari vsakič znova še bolj povezale, da smo danes tu, kjer smo. Dvakrat smo se uspeli uvrstiti v polfinale regionalne lige, Stožice so postale nevarne za številne klube, ki so trenutno v vrhu ne le regionalne, temveč tudi evropske košarke. Hkrati smo prišli do točke, kjer je znova samoumevno, da Cedevita Olimpija osvaja naslove na domačem prizorišču, in je prvi klub slovenske košarke. Košarka se je vrnila v Ljubljano in začetni načrt se je, vsaj deloma, izpolnil,” je po koncu sezone 2022/23, po kateri zapušča Cedevito Olimpijo, povedal Sani Bečirović. “Ob dejstvu, da se podajam v Panathinaikos, si želim, da mi bo Cedevita Olimpija v bližnji prihodnosti stala nasproti na evroligaškem parketu. Cedevita Olimpija je moj klub, Ljubljana je moje mesto. Zato ne želim reči, da je to slovo, temveč le pozdrav do ponovnega snidenja. Srečno, Cedevita Olimpija, in se vidimo!”

Ob odhodu v Grčijo vsi se pri KK Cedevita Olimpija zahvaljujemo za vse, kar je v štirih letih napravil na mestu športnega direktorja, in mu hkrati želimo vso srečo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji