Novica
01.01.2024

Z mesta glavnega trenerja se poslavlja Simone Pianigiani

Italijanski strokovnjak Simone Pianigiani se poslavlja z mesta glavnega trenerja članske zasedbe Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Zaradi zdravstvenih težav Pianigianija, sta se klub in glavni trener dogovorila za prekinitev sodelovanja. Na mesto glavnega trenerja Zmajev je Pianigiani sedel junija, v septembru pa osvojil naslov slovenskega superpokalnega zmagovalca. Simone Pianigiani ni več glavni trener članske ekipe … Continued

Italijanski strokovnjak Simone Pianigiani se poslavlja z mesta glavnega trenerja članske zasedbe Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Zaradi zdravstvenih težav Pianigianija, sta se klub in glavni trener dogovorila za prekinitev sodelovanja. Na mesto glavnega trenerja Zmajev je Pianigiani sedel junija, v septembru pa osvojil naslov slovenskega superpokalnega zmagovalca.

Simone Pianigiani ni več glavni trener članske ekipe Cedevite Olimpije. Pianigiani je glavni trener Zmajev postal junija letos, na tem mestu je zamenjal Mira Alilovića. S Pianigianijem je ljubljanski kolektiv osvojil naslov slovenskega superpokalnega zmagovalca, v regionalni ligi je na 14 tekmah zabeležil 10 zmag, v Evropskem pokalu pa na 13 tekmah ni uspel zabeležiti zmage, s tem pa so Zmaji že izgubili teoretične možnosti za preboj v končnico tekmovanja. Na Superpokalu Lige ABA v Podgorici je ekipa s Pianigianijem na klopi doživela tri poraze in tekmovanje sklenila na osmem mestu.

Obdobje, ki ga je preživel na klopi Zmajev, so zaznamovale tudi zdravstvene težave, zaradi katerih je v oktobru oz. novembru izpustil pet tekem, tri v Evropskem pokalu in dve v regionalni ligi, prisoten pa ni bil tudi na zadnji tekmi regionalne lige z Mego, ki je bila 31. decembra v Beogradu.

“Simoneju se zahvaljujemo za profesionalno delo in odnos v času, ki ga je preživel z nami, obenem pa mu želimo vse dobro v nadaljevanju kariere, hkrati pa mu želimo čim hitrejše okrevanje,” je ob odhodu Simoneja Pianigianija povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji