Novica
05.01.2023

Yogi Ferrell je najkoristnejši igralec decembra v AdmiralBet Ligi ABA!

Organizator igre Cedevite Olimpije Yogi Ferrell je bil izbran za najkoristnejšega igralca AdmiralBet Lige ABA v mesecu decembru. Za Ferrella je to prva individualna nagrada v regionalni ligi v karieri. Mesec december je Cedevita Olimpija sklenila brez poraza na štirih odigranih tekmah v regionalnem tekmovanju. Na teh štirih obračunih je Yogi Ferrell v povprečju dosegal … Continued

Organizator igre Cedevite Olimpije Yogi Ferrell je bil izbran za najkoristnejšega igralca AdmiralBet Lige ABA v mesecu decembru. Za Ferrella je to prva individualna nagrada v regionalni ligi v karieri.

Mesec december je Cedevita Olimpija sklenila brez poraza na štirih odigranih tekmah v regionalnem tekmovanju. Na teh štirih obračunih je Yogi Ferrell v povprečju dosegal 14,3 točke, 8,8 asistence in 2,8 skokov, kar je bilo dovolj za valorizacijo 23,0.

“Lep občutek je prejeti takšno priznanje, ki je hkrati pokazatelj dejstva, da celotna ekipa verjame v to, kar želimo doseči. Vemo, da na začetku sezone v 7DAYS EuroCupu nismo zmagovali, zato sem bil v minulem mesecu še toliko bolj motiviran, da svoji ekipi pomagam na poti do pomembnih zmag v obeh tekmovanjih,” je ob prejemu priznanja povedal Ferrell, in se obenem ozrl na zadnji mesec dni: “Na začetku sezone smo morda igrali nekoliko nervozno. Ekipi se je pridružilo kar nekaj novih igralcev, ki se zaradi vseh okoliščin takrat še niso ujeli s preostalimi igralci. Menim, da igramo precej bolj svobodno in hitro, in ko igramo hitro, kažemo naše najboljše predstave.”

Svojo najbolj učinkovito predstavo je prikazal na gostujočem obračunu s SC Derbyjem, kjer je v 24 minutah dosegel 16 točk, podelil sedem asistenc in zbral tri skoke, obenem pa zadel oba meta za dve točki ter štiri od šestih metov za tri točke.

“Celoten čas igram agresivno in vseskozi napadam naše tekmece. Moji soigralci mi vedno govorijo, da če igram dovolj agresivno, me tekmeci ne morejo ustaviti. Takšno mentaliteto moram zadržati skozi celotno sezono.”

Sezona 2022/23 je Yogijeva druga v Ljubljani. Cedeviti Olimpiji se je pridružil v začetku decembra 2022 in takoj postal eden od ključnih členov zasedbe glavnega trenerja Jurice Golemca. Po zaključku minule sezone je Ferrellu pogodba potekla, a poleti se je odločil, da v Ljubljani ostane in s soigralci znova skuša napasti vrh obeh mednarodnih tekmovanj, v katerih nastopajo zeleno-oranžni ter vse tri domače lovorike.

“Glavni trener Golemac je izjemen. Vedno mi govori, da moram vseskozi pritiskati, še posebej na začetku vsake tekme. Vidi se, da če želimo, da igramo tako, kot se od nas pričakuje, se vse začne z menoj. Vsako tekmo znova me opozarja na to, da čim bolj pritiskam, in naj nato, ko si priigramo višje vodstvo, malenkost počijem. To tudi skušam vseskozi početi, tako v napadu, kot tudi v obrambi.”

Tudi sicer je Ferrell v tej sezoni najbolj učinkovit košarkar Cedevite Olimpije v AdmiralBet Ligi ABA. V povprečju dosega 17,4 točke, 7,1 asistenco in 3,2 skoka na obračun. Z valorizacijskim indeksom 21,8 v tekmovanju zaostaja le za Daronom Russellom iz Mornarja ter Luko Božičem iz Zadra.

“Tudi v zaključku te sezone želimo vsem dokazati, da smo zelo dobra ekipa. V zadnjem obdobju smo se še bolj povezali, tudi kemija med nami je veliko boljša, kot na začetku sezone. V obrambi se moramo še bolj povezati med seboj in verjamem, da lahko spomladi znova igramo odlično, še posebej v Evropskem pokalu.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji