Novica
02.06.2022

Vrnitev košarke v Ljubljano in Slovenijo v velikem slogu!

Sezona 2021/22 se je za košarkarje Cedevite Olimpije uradno zaključila v torek v Domžalah. Ob vseh ustvarjenih tekmovalnih ciljih, pa se je košarka v velikem slogu vrnila tudi v stožensko lepotico. Košarkarska evforija se je v Ljubljani in Sloveniji začela prebujati v marcu, ko je Cedevita Olimpija v Hali Tivoli gostila Partizan NIS. V dvoboj, … Continued

Sezona 2021/22 se je za košarkarje Cedevite Olimpije uradno zaključila v torek v Domžalah. Ob vseh ustvarjenih tekmovalnih ciljih, pa se je košarka v velikem slogu vrnila tudi v stožensko lepotico.

Košarkarska evforija se je v Ljubljani in Sloveniji začela prebujati v marcu, ko je Cedevita Olimpija v Hali Tivoli gostila Partizan NIS. V dvoboj, ki ga je zaznamovala nostalgična nota, saj sta obe ekipi na parket stopili v dresih iz obdobja državnega prvenstva nekdanje Jugoslavije, ljubljanski kolektiv pa se je poklonil tudi legendarnim košarkarjem kluba, ki so osvajali prvenstva na področju nekdanje skupne države, so Zmaji vstopili na krilih enajstih zaporednih zmag v obeh mednarodnih tekmovanjih.

V razprodani tivolski dvorani so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca z izjemno borbo svoje navijače razveselili z zmago z rezultatom 81:79, Tivoli pa je ob izteku igralnega časa izbruhnil v zvoke veselja, radosti in zadovoljstva.

Ljubljanski kolektiv je poseben mejnik postavil tudi na drugi tekmi polfinalnega niza regionalne lige s Crveno zvezdo mts. V Stožicah se je namreč zbralo 9.435 obiskovalcev, kar je zaenkrat rekord v tej sezoni regionalne lige, ki bo, kot vse kaže, ostal nedotaknjen vse do konca sezone, saj bosta Crvena zvezda in Partizan vse tekme finalnega niza odigrala v Dvorani Aleksandra Nikolića.

Novi mejniki za Cedevito Olimpijo in s tem slovensko košarko so bili postavljeni tudi v evropskem tekmovanju 7DAYS EuroCup.

V končnici si je oba domača obračuna Cedevite Olimpije s Turk Telekomom in Frutti Extra Bursasporjem skupno ogledalo več kot 20.000 obiskovalcev, na dvoboju z Bursasporjem pa je bila Arena Stožice razprodana prvič po februarju 2011. Navijači so poskrbeli za nepozabno kuliso, žal pa se je Zmajem zmaga v četrtfinalu za las izmuznila iz rok. V Evropskem pokalu se je na posamični tekmi več navijačev od četrtfinalnega obračuna v Stožicah zbralo le še v Beogradu na dvoboju osmine finala med Partizanom NIS in Frutti Extra Bursasporjem.

Od letošnjega februarja dalje, ko so bile odpravljene vse omejitve in ukrepi v povezavi s koronavirusom za obisk športnih prireditev, je domače tekme Cedevite Olimpije v Evropskem pokalu v povprečju spremljalo skoraj 5.500 obiskovalcev.

Zagotovo pa so bili najlepši trenutki v tej sezoni povezani predvsem z navijači in pesmijo skupine Bele vrane “Na vrhu nebotičnika”, ki je večkrat odmevala v Areni Stožice.

»Izjemno zadovoljni smo, da so se v zadnjem delu sezone, ki je bil za nas ključen v obeh mednarodnih tekmovanjih, navijači v Stožice in Tivoli vrnili v tako velikem številu. Vsak od nas si je potiho želel, da v tej sezoni vsaj enkrat razprodamo stožensko, pa tudi tivolsko dvorano. Oboje nam je tudi uspelo in počaščeni smo, da so navijači v našem projektu prepoznali zgodbo, ki ne bo le muha enodnevnica,« je po zaključku tekmovalne sezone 2021/22 povedal direktor KK Cedevita Olimpija, Davor Užbinec. »Verjamem, da so k tako velikemu obisku največ pripomogli uspehi na parketu, ne smemo pa zanemariti niti dela izven parketa. Z optimizmom lahko naše misli usmerimo proti naslednji sezoni.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji