Novica
12.06.2023

Vlado Ilievski je novi športni direktor Cedevite Olimpije

Nekdanji vrhunski košarkar in eden od ljubljencev košarkarskih navdušencev v Sloveniji, Vlado Ilievski, je novi športni direktor Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Položaj prvega moža športnega dela kluba je Ilievski zasedel z zaključkom sezone 2022/23, na tem položaju pa zamenjal Sanija Bečirovića, ki je to funkcijo opravljal od leta 2019. Vlado Ilievski je novi športni direktor … Continued

Nekdanji vrhunski košarkar in eden od ljubljencev košarkarskih navdušencev v Sloveniji, Vlado Ilievski, je novi športni direktor Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Položaj prvega moža športnega dela kluba je Ilievski zasedel z zaključkom sezone 2022/23, na tem položaju pa zamenjal Sanija Bečirovića, ki je to funkcijo opravljal od leta 2019.

Vlado Ilievski je novi športni direktor Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Nekdanji vrhunski košarkar, ki je v času svoje kariere med drugim nosil drese Partizana, Barcelone, Lottomatice, Tau Ceramice, Efesa, Nymburka, zagrebške Cedevite in ljubljanske Olimpije, je na položaju športnega direktorja nasledil Sanija Bečirovića, ki klub zapušča po štirih sezonah.

Ilievski se je od košarke po izjemno uspešno karieri in številnih sezonah, ki jih je preživel v evroligaških ekipah, poslovil leta 2017, v zadnjih letih pa je bil predsednik Košarkarskega kluba Ilirija. Ljubljanski kolektiv, ki domuje pod Rožnikom, se je v tem obdobju ustalil v stabilnega slovenskega prvoligaša, ki je v sezoni 2022/23 nastopil tudi v mednarodnem tekmovanju.

“Zadovoljen in srečen sem, da se, tokrat v malce drugačni vlogi, vračam v klub, ki mi je dal ogromno, in ki je bil odskočna deska za mojo kariero. Vso energijo in ambicije bom skupaj z vsemi sodelavci v klubu vložil v to, da spišemo uspešno zgodbo, in da smo skupaj s člani strokovnega štaba in igralci velika družina, ki se dobro razume, v kateri vlada pozitivna energija, ki se ne čuti le znotraj kolektiva, temveč vidi tudi na zunaj,” je ob naznanitvi prihoda na mesto športnega direktorja povedal Vlado Ilievski. “Zame osebno je velika čast, da sem postal športni direktor največjega košarkarskega kluba v Sloveniji in želim, da bodo slovenski športni navdušenci in navijači prepoznali naše delo in se nam v čim večjem številu pridružili na naših domačih tekmah.”

V svoji košarkarski karieri je Ilievski med drugim osvojil naslov prvaka Lige ABA (2002), naslov slovenskega (2002), španskega (2004), italijanskega (2008) in češkega (2014) državnega prvaka, vrsto let pa je bil tudi član makedonske reprezentance, s katero je nastopil na treh EuroBasketih, leta 2011 pa je tekmovanje sklenil na četrtem mestu.

V dresu Zmajev je Ilievski igral v treh različnih obdobjih, in sicer med letoma 2001 in 2003, med letoma 2008 in 2009 ter med letoma 2009 in 2011, zdaj pa se v vlogi športnega direktorja vrača v ljubljanski klub, ki je v soboto v Hali Tivoli osvojil jubilejni dvajseti naslov slovenskega državnega prvaka.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji