Novica
01.09.2022

Vito Kučić in Josip Batinić na pripravah Cedevite Olimpije

V minulih dveh tednih se je ekipi Cedevite Olimpije v Ljubljani na prvem delu priprav pridružil dvojec Cedevite Junior, Josip Batinić in Vito Kučić. Zaradi pomanjkanja igralcev v Ljubljani, ki opravljajo naloge v svojih reprezentancah, sta se Batinić in Kučić marljivo pripravljala na novo sezono z ljubljansko ekipo. Kučić in Batinić sta na parket stopila … Continued

V minulih dveh tednih se je ekipi Cedevite Olimpije v Ljubljani na prvem delu priprav pridružil dvojec Cedevite Junior, Josip Batinić in Vito Kučić. Zaradi pomanjkanja igralcev v Ljubljani, ki opravljajo naloge v svojih reprezentancah, sta se Batinić in Kučić marljivo pripravljala na novo sezono z ljubljansko ekipo.

Kučić in Batinić sta na parket stopila tudi na sredini prvi pripravljalni tekmi Cedevite Olimpije z nemško ekipo Telekom Baskets Bonn, ki so jo Nemci dobili z rezultatom 91:83. Oba sta tako dobila priložnost pridobiti izkušnje z igranjem proti ekipi, ki igra v Fibini ​​Ligi prvakov. Batinić je v 16 minutah na parketu dosegel sedem točk, prispeval pa še štiri asistence in dva skoka, Kučić, ki ga je v zadnjih dneh mučila viroza, pa je na parketu preživel pet minut.

To je odlična izkušnja za mlade igralce Cedevite Junior, ki trenirajo v Ljubljani v najboljših pogojih z odličnim klubom, ki bo tudi v prihajajoči sezoni igral v 7DAYS EuroCupu, drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi, ter regionalni ligi.

»Tukaj v Cedeviti Olimpiji smo že dva tedna, trdo delamo, na treningih pa prevladuje velika intenzivnost. Odlična izkušnja je spoznati nove ljudi in dobre igralce, od katerih se lahko veliko naučim in to uporabim med sezono. To poletje sem najbolj napredoval kot igralec, začutil sem preskok na višjo raven, in vem, kaj moram narediti, da bom boljši. Od sebe pričakujem, da bom v prihajajoči sezoni stopil še stopničko višje,« je svojo izkušnjo v Ljubljani komentiral Vito Kučić.

»Ta dva tedna smo delali zelo intenzivno, morda so to celo najbolj zahtevne priprave, ki sem jih opravil do zdaj. Cedevita Olimpija je ekipa, ki nastopa v Evropskem pokalu, tako da treningi potekajo na visoki ravni. To so igralci, ki igrajo na ravni, ki jo želim doseči, nekega dne želim igrati in se učiti od tovrstnih igralcev in trenerjev. V Cedeviti Junior je ostalo okostje ekipe, pred nami pa so novi izzivi. Želimo doseči boljši rezultat kot v minuli sezoni in se skušati uvrstiti v Fibin Evropski pokal,« je poudaril Josip Batinić.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji