Novica
26.08.2023

VIDEO: Uvodni teden priprav zaključen, v ponedeljek v Zagrebu prva preizkušnja

Za košarkarji Cedevite Olimpije je prvi teden pripravljalnega obdobja na novo sezono. Celoten teden so ljubljanski Zmaji preživeli v stoženski dvorani, v prihajajočem tednu pa sta pred varovanci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija prvi pripravljalni tekmi. V ponedeljek se je članska ekipa Cedevite Olimpije prvič zbrala in zaprla v malo stožensko dvorano, kjer so ljubljanski Zmaji … Continued

Za košarkarji Cedevite Olimpije je prvi teden pripravljalnega obdobja na novo sezono. Celoten teden so ljubljanski Zmaji preživeli v stoženski dvorani, v prihajajočem tednu pa sta pred varovanci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija prvi pripravljalni tekmi.

V ponedeljek se je članska ekipa Cedevite Olimpije prvič zbrala in zaprla v malo stožensko dvorano, kjer so ljubljanski Zmaji preživeli uvodni teden pripravljalnega obdobja. Po šestih dneh marljivega dela, je pred izbranci glavnega trenerja Simoneja Pianigianija prosta nedelja, v ponedeljek pa se bodo odpravili v Zagreb.

“Za nami je dober teden, vsaj za trenerski štab, če pa povprašate igralce, bodo zagotovo rekli, da so uničeni. Delamo dobro, s pravim odnosom in pravim pristopom. Zagotovo ni lahko, saj je vse popolnoma novo, tudi ekipa je nova, a igralci imajo zelo dober pristop in delovna etika je prava vsak dan,” je po zaključku uvodnega tedna priprav povedal italijanski strokovnjak na klopi Zmajev, Pianigiani. “Tudi zato smo dosegli vse cilje, ki smo si jih pred začetkom priprav zastavili za prvi teden pripravljalnega obdobja. Zavedamo se, da moramo prihodnji teden napraviti nov korak naprej, saj je pomembno, da sledimo načrtom v tem času priprav.”

Hrvaška prestolnica, natančneje Dom košarke Cedevita, bo namreč v ponedeljek gostila poseben dogodek, Dan družine Cedevita. V popoldanskih urah bodo namreč na parket Doma košarke stopili igralci Cedevite Olimpije in Cedevite Junior generacij do 17. in 19. leta, zvečer pa se bosta predstavili še obe članski zasedbi.

“Ponedeljek bo zagotovo poseben za Cedevito Olimpijo in Cedevito Junior, saj bomo združili oba kluba, ki med seboj sodelujeta. Zagotovo bo vzdušje zelo dobro, saj bomo združeni vsi, ki so vključeni v skupni projekt. Obenem pa bo za nas dobro, da stopimo na parket, saj bomo na tekmi prvič videli naše principe v obrambi in napadu, ter, kako sodelujemo med seboj. Nasproti nam bo stala ekipa, ki nas ne pozna dobro, enako velja tudi v obratni smeri. Videli bomo, kako ob določenih priložnostih na tekmah reagiramo. Hkrati bomo na podlagi prvih tekem lahko videli in določili, kaj je potrebno v nadaljevanju priprav prilagoditi.”

Preizkušnja v Zagrebu pa ne bo edina, ki sledi za Zmaje v prihajajočem tednu. V petek jih namreč v Kranjski Gori čaka še pripravljalni dvoboj z dvakratnimi evroligaškimi prvaki, košarkarji Andolu Efesa.

“Tekma z Efesom je izvrstna za nas, saj se bomo, ne glede na to, da obema ekipa manjkajo igralci, pomerili z eno od najboljših ekip v Evropi. Glavni cilj je, da po obeh tekmah dobimo vpogled v to, kaj lahko v nadaljevanju pripravljanega obdobja prilagodimo, si pogledamo posnetke z igralci, in jim pokažemo nekatere stvari. Klub je v tem zelo dobro organiziran. Tekme nam bodo dale več informacij, skupaj z igralci pa bomo na lastni koži občutili, kaj delamo prav, in na čem moramo še delati v prihodnosti.”


Po kratkem postanku na Gorenjskem se bo ljubljanski kolektiv vrnil v Ljubljano, kjer Cedevito Olimpijo v četrtek, 7. septembra, ob 17.30, v Stožicah čaka košarkarski spektakel s Panathinaikosom. Obračun z grškim velikanom bo imel predvsem dobrodelno noto, saj bo ljubljanski klub celoten izkupiček, zbran od prodanih vstopnic, ki so že na voljo na vstopnice.olimpija.com, v sodelovanju z Verigo dobrih ljudi namenil žrtvam poplav, ki so v začetku meseca prizadele Slovenijo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji