Novica
09.07.2021

Cedevita Olimpija dobila tekmece v 7DAYS EuroCupu

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek dobili svoje tekmece v rednem delu evropskega tekmovanja 7DAYS EuroCup. V Barceloni je namreč potekal žreb skupin za novo sezono Evropskega pokala, Zmaji pa bodo redni del sezone začeli v skupini B. V rednem delu sezone, ki ga bo Cedevita Olimpija začela v skupini B, bodo Zmajem nasproti stale … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek dobili svoje tekmece v rednem delu evropskega tekmovanja 7DAYS EuroCup. V Barceloni je namreč potekal žreb skupin za novo sezono Evropskega pokala, Zmaji pa bodo redni del sezone začeli v skupini B.

V rednem delu sezone, ki ga bo Cedevita Olimpija začela v skupini B, bodo Zmajem nasproti stale ekipe Valencia Basket (Španija), Promitheas Patras (Grčija), Gran Canaria (Španija), Budućnost VOLI (Črna gora), Virtus Segafredo Bologna (Italija), JL Bourg en Bresse (Francija), ratiopharm ULM (Nemčija), Frutti Extra Bursaspor (Turčija) in Umana Reyer Venice (Italija).

Že v skupinskem delu tekmovanja se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca torej srečali s kar nekaj znanimi obrazi. Z Virtusom, Budućnostjo VOLI ter JL Bourgom so se Ljubljančani namreč v sezoni 2020/21 pomerili v drugem delu evropske sezone, Promitheas, Gran Canaria ter Frutti Extra Bursaspor pa so Cedeviti Olimpiji nasproti stali v prvem delu sezone. Dodatno težko skupini B daje Valencia, ki je v minuli sezoni nastopala v elitni Evroligi, tokrat pa bo lovila svoj peti naslov prvaka Evropskega pokala.

V novi tekmovalni sezoni bo 7DAYS EuroCup potekal v spremenjenem formatu. V Evropskem pokalu bomo tako lahko spremljali 20 moštev, ki bodo razdeljena v dve skupini po 10 ekip. V drugi del tekmovanja oz. izločilne boje bo iz vsake skupine napredovalo po osem ekip, ki se bodo pomerila v sistemu, kjer bo o preboju v naslednji krog odločala zgolj ena tekma. Ekipa, ki bo imela boljši izkupiček zmag in porazov v rednem delu sezone, bo imela prednost domačega igrišča. Prvak 7DAYS EuroCupa za sezono 2021/22 se bo uvrstil v Evroligo, in v njej nastopal v sezoni 2022/23. Enako velja za ekipo, ki se bo v sezoni 2021/22 prebila v finale, a le v kolikor se Monaco in Unics Kazan ne uvrstita v končnico Evrolige v prihajajoči sezoni.

»Pred nami je nova sezona 7DAYS EuroCupa in z veseljem jo pričakujemo. Novi format tekmovanja bo zagotovo povečal zanimanje navijačev za ogled tekem. Žreb nam je določil skupino B, pomerili pa se bomo z devetimi zelo atraktivnimi tekmeci. Z Valencio smo se večkrat srečali, ko je bila Cedevita še v Zagrebu, minulo sezono pa je nastopala v Evroligi. Gre za ambiciozno in močno sredino. Tu je tudi italijanski državni prvak, Virtus Segafredo Bologna, ki je imel v minuli sezoni eno od najmočnejši ekip v 7DAYS EuroCupu. Že Valencia in Virtus sta sama po sebi močna in atraktivna tekmeca, kar daje dodatno težo naši skupini, seveda pa so tu še ostali zelo močni klubi,« je po žrebu povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec. »Pred nami je zelo zanimiva sezona. Menim, da imamo možnosti, da se lahko borimo za visoko uvrstitev, v novo sezono pa vstopamo še bolj ambiciozni, kot prejšnjo, ko smo si priigrali mesto med najboljši šestnajstimi ekipami tekmovanja. Naša želja je, da se prebijemo čim dlje, primarno pa je naša želja, da se bodo tekme lahko odigrale pred očmi navijačev v dvorani. Upamo, da se bo pandemija koronavirusa zaključila, da bodo lahko športni navdušenci tekme spremljali v živo. Prepričan sem, da nas na vseh tekmah čakajo vrhunske košarkarske predstave. Veseli me, da bo 7DAYS EuroCup potekal v spremenjenem formatu, ki daje novo dimenzijo tekmovanju, hkrati pa sem prepričan, da bodo tekme še bolj gledane, kot do zdaj. Vsem ekipam želim veliko sreče in zdravje, z nestrpnostjo pa že pogledujem proti oktobru, ko se tekmovanje začne.«

Že v četrtek so delničarji organizacije ECA potrdili, da se bo redni del 7DAYS EuroCupa začel 20. oktobra 2021. Zaključni boji se bodo začeli 19. in 20. aprila 2022 z obračuni najboljših 16 moštev. Četrtfinale bo sledilo 26. in 27. aprila 2022, oba polfinala pa 3. in 4. maja 2022. Termin in lokacija finalne tekme za sezono 2021/22 bosta določena kmalu.

Spomnimo, Cedevita Olimpija je v minuli sezoni 7DAYS EuroCupa na 16 tekmah zabeležila deset zmag in bila le en uspeh oddaljena od četrtfinala tekmovanja.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji