Novica
12.05.2021

Zmaji U19 po preobratu premagali Podčetrtek

Mladinsko moštvo Cedevite Olimpije je na četrtfinalni tekmi zaključnega turnirja državnega prvenstva za ekipe do 19. leta z 81:70 premagalo Terme Olimia Podčetrtek in se uvrstilo v polfinale. Mladinska ekipa Cedevite Olimpije je uspešno začela finalni turnir državnega prvenstva, ki poteka v kranjski Športni dvorani Planina. Na četrtfinalni tekmi so mladi Zmaji po preobratu v … Continued

Mladinsko moštvo Cedevite Olimpije je na četrtfinalni tekmi zaključnega turnirja državnega prvenstva za ekipe do 19. leta z 81:70 premagalo Terme Olimia Podčetrtek in se uvrstilo v polfinale.

Mladinska ekipa Cedevite Olimpije je uspešno začela finalni turnir državnega prvenstva, ki poteka v kranjski Športni dvorani Planina. Na četrtfinalni tekmi so mladi Zmaji po preobratu v drugem polčasu z 81:70 premagali Terme Olimia Podčetrtek in si tako zagotovili mesto v polfinalu turnirja. Polfinalna tekma bo v soboto.

Še v tretji četrtini je semafor v Kranju kazal 47:38 v korist Podčetrtka, nato pa so Zmaji zagnali svoje motorje in razširili krila, ter potek četrtfinalne tekme obrnili v svojo korist. Briljantno predstavo je prikazal Dan Duščak, ki je dosegel kar 29 točk, med drugim sijajni met iz več kot polovice igrišča ob koncu prvega polčasa. V zaključku tekme so si Ljubljančani priigrali zanesljivo prednost in jo ohranili do konca.

Ob Duščaku so dvomestno število točk dosegli še Robert Jurković (19), Luka Ščuka ter Teo Fajfar (oba 10).

Cedevita Olimpija bo morala na svojega tekmeca v polfinalu državnega prvenstva počakati do četrtka zvečer. Ob 19.30 se bosta namreč udarili ekipi Helios Suns in GIB Ilirija, zmagovalec pa se bo Zmajem pridružil med najboljšimi štirimi ekipami državnega prvenstva.

IZJAVI PO TEKMI:

Borut Fijavž, glavni trener KK Cedevita Olimpija U19A:
“Za nami je težka tekma, to smo tudi pričakovali. Podčetrtek je nezasluženo nastopal v 1. B SKL. Gre za izredno močno in čvrsto ekipo, za nas zelo neugodno. Dobro smo se pripravili, a kljub temu imeli kar nekaj težav. Vsa čast fantom za zmago, pred nami pa je polfinale, na katerega se moramo pripraviti.”

Dan Duščak, igralec KK Cedevita Olimpija U19A:
“Čestitke Podčetrtku za borbeno predstavo. Naši tekmeci so bili trd oreh in borili so se do zadnjega atoma moči. Pohvaliti moram naše fante, ki so dali vse od sebe, zato je zmaga povsem zaslužena. Zdaj bomo počakali, da vidimo, s kom se bomo pomerili v polfinalu, seveda pa upamo, da se nam uspe prebiti v finale.”

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE U19 (Športna dvorana Planina, Kranj; 12.-16. maj 2021)

ČETRTFINALE

Sreda, 12. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA A – TERME OLIMIA PODČETRTEK 81:70 (22:17, 16:24, 17:12, 26:17)
Cedevita Olimpija A:
Mirkovič, Jovanović 5, Todorović 2, Duščak 29 (5 skokov, 5 asistenc), Jug, Kotar, Fajfar 10, Daneu 3, Jurković 19 (8 skokov), Đurkić 3 (6 skokov), Ščuka 10 (8 skokov), Kočevar.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Polfinalni tekmi bosta v soboto, 15. maja, finalna tekma in tekma za tretje mesto pa bosta v nedeljo, 16. maja.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji