Novica
13.06.2021

U17: Zmajčki državno prvenstvo sklenili na tretjem mestu

Košarkarji kadetske ekipe Cedevite Olimpije so na finalnem turnirju državnega prvenstva, ki poteka v Ajdovščini, na tekmi za tretje mesto s 67:60 premagali Leone Ajdovščino. Cedevita Olimpija U17 je državno prvenstvo v tekmovalni sezoni 2020/21 sklenila na tretjem mestu. Na obračunu za tretje mesto na finalnem turnirju, ki poteka v Ajdovščini, so mladi Zmajčki s … Continued

Košarkarji kadetske ekipe Cedevite Olimpije so na finalnem turnirju državnega prvenstva, ki poteka v Ajdovščini, na tekmi za tretje mesto s 67:60 premagali Leone Ajdovščino.

Cedevita Olimpija U17 je državno prvenstvo v tekmovalni sezoni 2020/21 sklenila na tretjem mestu. Na obračunu za tretje mesto na finalnem turnirju, ki poteka v Ajdovščini, so mladi Zmajčki s 67:60 premagali gostitelje turnirja, košarkarje Ajdovščine.

V izredno napetem obračunu so si ljubljanski igralci zmago priigrali v zadnji četrtini. Dobre štiri minute do konca tekme je semafor še kazal 57:56 v korist domačinov, nato pa so izbranci glavnega trenerja Andreja Podvršnika s silovitim in motiviranim zaključkom tekme dvoboj obrnili v svojo korist. Cedevita Olimpija se je na koncu veselila zaslužene zmage s 67:60.

Štirje košarkarje v dresu moštva iz Stožic so dosegli dvomestno število točk, dva pa sta v statistiko vpisala dvojnega dvojčka. Najboljši strelec je bil Tomas Belina, ki je dosegel 16 točk in zbral še osem skokov. Lon Ličan in Tilen Malovčič sta dosegla po 12 točk, Malovčič je pobral še 14 odbitih žog. Gašper Kočevar je 11 točkam dodal 12 skokov. V najboljšo peterko turnirja je bil izbran Tilen Malovčič.

Andrej Podvršnik, glavni trener KK Cedevita Olimpija U17A:
»Čestitke fantom za osvojeno končno tretje mesto! Pred enim mesecem smo bili v navidezno izgubljenem položaju, vendar so fantje na vsaki tekmi in treningu pokazali, kako se je potrebno boriti za Cedevito Olimpijo. Na njih sem zelo ponosen in verjamem, da bodo svoje znanje z leti nadgrajevali in igrali na nivoju, ki si ga zaslužijo. Zahvaljujem se svojim sodelavcem, Lojzetu Šišku, Borutu Fijavžu, Urošu Jurkoviču, Marku Liscu, Jakobu Jesihu, Davorju Sattlerju ter Gregorju Magušarju, ki so prav tako vsakodnevno skrbeli za igralce in je tako trenažni proces v teh težkih časih potekal brez večjih težav.  Hvala klubu za zaupanje ter staršem in ostalim navijačem za podporo s tribun na zaključnem turnirju.«

Luka Šmitran, kapetan KK Cedevita Olimpija U17A:
»Po tej “COVID” sezoni so Janče zasluženo prišle do naslova državnega prvaka. Sam mislim, da smo bili ekipa z veliko potenciala, ki pa ga nismo uspeli unovčiti zaradi veliko nesreč s poškodbami. Na koncu smo si vendarle priigrali tretje mesto. Vsi vemo, da smo si želeli več, ampak smo lahko veseli glede na to, v kakšni situaciji smo bili pred slabim mesecem dni. Čestitke Jančam za osvojitev naslova, enako tudi Heliosu in Ajdovščini za prikazano igro na zaključnem turnirju.«

Gašper Kočevar, igralec KK Cedevita Olimpija U17A:
»Zdi se mi, da nam je bil sam turnir, ne glede na rezultat prava nagrada, saj smo bili pred nekaj tedni v zelo slabem položaju in smo imeli praktično zelo majhne možnosti, da se na zaključni turnir sploh uvrstimo. S trdim delom, pravim odnosom, energijo na vsaki tekmi in dejstvom, da se nikoli nismo vdali, nam je na koncu to uspelo. Z ekipo smo zadovoljni z doseženim tretjim mestom. Vsi se zahvaljujemo vsem staršem za vso podporo in tudi našim gledalcem, ki so bili prikrajšani ogleda kar nekaj tekem. Zahvaljujemo se tudi vsem našim trenerjem, ki so nas vodili in pripravljali skozi celo sezono tudi v času karantene. Hvala tudi organizaciji v klubu, namreč vsi smo del kluba in eni brez drugih ne moremo. Ponosni smo na naše dosežke v pretekli sezoni in že se veselimo nove.«

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA U17 (OŠ Šturje, Ajdovščina; 11.-13. junij 2021)

TEKMA ZA TRETJE MESTO

Nedelja, 13. junij:
CEDEVITA OLIMPIJA A – LEONE AJDOVŠČINA 67:60 (13:14, 15:11, 15:21, 24:14)
Cedevita Olimpija:
Kočevar 11 (12 skokov), Obran, Todorović 7 (6 skokov, 6 asistenc), Belina 16 (8 skokov), Sraka, Popovič, Koruza 2, Gorenjc, Gončin, Ličan 12 (5 skokov), Malovčič 12 (14 skokov), Kump 7.

STATISTIKA


Že odigrano:

POLFINALE

Petek, 11. junij:
JANČE RIKO – CEDEVITA OLIMPIJA A 64:45 (16:16, 17:10, 12:10, 19:9)
Cedevita Olimpija A:
Kočevar 2 (13 skokov), Obran 3, Todorović 4 (5 skokov), Belina 11 (4 skoki), Mlakar, Popovič, Koruza 1 (4 skoki), Gorenjc 3, Gončin, Ličan 11, Malovčič 2 (5 skokov), Kump 8 (5 skokov).

STATISTIKA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji