Novica
25.09.2023

Cedevita Olimpija je slovenski superpokalni prvak

Članska ekipa Cedevite Olimpije je v kranjski Športni dvorani Planina z rezultatom 76:59 premagala Kansai Helios Domžale in osvojila naslov zmagovalca Superpokala Slovenije 2023. Košarkarji Cedevite Olimpije so na domačih tleh uspešno vstopili v novo tekmovalno sezono 2023/24. Na obračunu slovenskega Superpokala so ljubljanski Zmaji pod vodstvom glavnega trenerja Simoneja Pianigianija z rezultatom 76:59 premagali … Continued

Članska ekipa Cedevite Olimpije je v kranjski Športni dvorani Planina z rezultatom 76:59 premagala Kansai Helios Domžale in osvojila naslov zmagovalca Superpokala Slovenije 2023.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na domačih tleh uspešno vstopili v novo tekmovalno sezono 2023/24. Na obračunu slovenskega Superpokala so ljubljanski Zmaji pod vodstvom glavnega trenerja Simoneja Pianigianija z rezultatom 76:59 premagali Kansai Helios Domžale. Za ljubljanski kolektiv je to dvanajsti naslov superpokalnega zmagovalca v samostojni Sloveniji, hkrati pa četrti zaporedni od leta 2020.

V Športni dvorani Planina so Zmaji zadržano vstopili v obračun, kar se je videlo tudi na rezultatu, saj so do občutnejše prednosti prišli šele v drugi polovici druge četrtine. Na glavni odmor so tako s seboj odnesli sedem točk naskoka (41:34), pred zadnjo četrtino pa so imeli dvomestno prednost (59:49). Domžalčani so sicer vse do konca srečanja grozili, a resneje se jim ni uspelo približati, zmaga Ljubljančanov v Kranju pa tako nikoli ni bila ogrožena.

Luka Ščuka, ki je dosegel 21 točk, sedem skokov in valorizacijo 25 je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja superpokala. S 13 točkami se je izkazal tudi Amadou Sow, 10 pa jih je prispeval Sean Armand.

Redni del sezone se bo za ekipo Cedevite Olimpije začel v soboto ob 18.00 v Areni Stožice. Na prvi tekmi rednega dela AdmiralBet Lige ABA bodo Ljubljančani gostili košarkarje Mege MIS. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo na vstopnice.olimpija.com.

IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Igralci so si zmago zaslužili, saj so k tekmi pristopili resno, in nadaljevali z uspehi iz prejšnje sezone. Zato se zahvaljujem trenerjem in igralcem iz minule sezone, saj so oni razlog, da smo zaigrali v Superpokalu. Domžalčani so zelo dobra ekipa. Če jim pustiš, da igrajo tako, kot so igrali v prvi četrtini, lahko dosežejo veliko število točk. Mi smo nato malo prilagodili našo agresivnost in zabeležili zmago. Še vedno imamo težave, kar nekaj minut smo igrali brez organizatorja igre in z igralci na različnih položajih, in to je nekaj, na čemer moramo delati v prihodnje.”

 

Luka Ščuka, igralec KK Cedevita Olimpija in najkoristnejši igralec Superpokala 2023:
“Občutki so super. Morda so mnogi pričakovali našo zmago, a domžalski kolektiv se je dobro upiral. Celotna ekipa je dala vse od sebe, meni pa naziv najkoristnejšega igralca Superpokala pomeni veliko, saj se v tej sezoni vračam po poškodbi.”

 

SUPERPOKAL SLOVENIJE 2023

ŠD Planina (Kranj, Slovenija), ponedeljek, 25. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – KANSAI HELIOS DOMŽALE 76:59 (22:24, 19:10, 18:15, 17:10)

Cedevita Olimpija: Sow 13 (9 skokov), Cobbs 4 (5 podaj), Glas 8, Blažič 8, Matković 8, Armand 10 (5 skokov in 7 podaj), Radović 4, Ružič, Ščuka 21 (7 skokov in 7 podaj)), Klobučar, Šaškov, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji