Novica
23.09.2022

Cedevita Olimpija v Škofji Loki do prve lovorike sezone

Ekipa Cedevite Olimpije je v petek na obračunu Superpokala Slovenije 2022 z rezultatom 112:85 premagala domžalske Helios Suns in osvojila prvo lovoriko sezone 2022/23. Za ljubljanske Zmaje je to tretji zaporedni slovenski superpokalni naslov. Cedevita Olimpija je sezono 2022/23 začela z zmago na dvoboju slovenskega Superpokala. Prvo lovoriko sezone, tretjo zaporedno superpokalno, so si izbranci … Continued

Ekipa Cedevite Olimpije je v petek na obračunu Superpokala Slovenije 2022 z rezultatom 112:85 premagala domžalske Helios Suns in osvojila prvo lovoriko sezone 2022/23. Za ljubljanske Zmaje je to tretji zaporedni slovenski superpokalni naslov.

Cedevita Olimpija je sezono 2022/23 začela z zmago na dvoboju slovenskega Superpokala. Prvo lovoriko sezone, tretjo zaporedno superpokalno, so si izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca zagotovili z zmago z rezultatom 112:85 proti domžalskim Helios Suns. Svoje moči in napore bo ekipa Zmajev zdaj usmerila v zadnje priprave na začetek sezone v regionalni ligi. Ljubljančani bodo sezono na regionalni sceni odprli prihodnjo nedeljo ob 21.00 v Areni Stožice proti Borcu iz Čačka.

Ljubljanski košarkarji so na začetku obračuna s Helios Suns hitro povedli z dvomestno prednostjo in čeprav so se Domžalčani še v prvi četrtini vrnili, pa je ekipa iz Stožic hitro stvari postavila na svoje mesto. Na glavni odmor so Zmaji s seboj odnesli 19 točk naskoka (58:39), v nadaljevanju pa svoje tekmece z navdahnjeno igro le še držali na varni razdalji in se na koncu veselili zaslužene zmage.

Najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe je bil Yogi Ferrell, ki je bil na koncu izbran tudi za najkoristnejšega igralca Superpokala Slovenije 2022. Ob 27 točkah je dosegel še šest podaj, dve pridobljeni žogi in en skok. Amar Alibegović je ob 17 točkah zbral šest skokov, Alen Omić je s 13 točkami in 11 skoki v statistiko vpisal dvojnega dvojčka, Marko Jeremić je dosegel 13 točk, Josh Adams 12 in Rok Radović 10.

IZJAVE PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Zaslužena zmaga. Čestitke fantom, čestitke pa tudi ekipi Helios Suns. Zame je bila ta lahka zmaga nepričakovana, saj smo vsako pripravljalno tekmo odigrali v drugi zasedbi, tudi na petkovem dvoboju so nekateri igralci igrali na položajih, na katerih prej niso igrali. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to dobro. Veliko smo tekli, dobro igrali v obrambi in žoga je krožila. Individualna kakovost je na naši strani in to je presodilo tekmo.”

 

Yogi Ferrell, najkoristnejši igralec Supepokala Slovenije 2022:
“Zasluga za zmago gre našim trenerjem, ki so sestavili odličen načrt za obračun s Helios Suns. Mi smo stopili skupaj in ga dobro izpeljali. Igrali smo odlično ekipno.”

 

Edo Murić, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Na poti do zmage je bil odločilen naš vstop v tekmo. Mi smo dvoboj vzeli smrtno resno, vedeli smo, da v boju za lovoriko šteje le ena tekma. Zelo dobro smo se pripravili na naše tekmece. Prvi polčas smo dobro odprli v obrambi, samozavestno v napadu. Ko so se naši strelci razigrali v napadu, je bilo vse lažje. Veseli me, da smo dobro vstopili v sezono.”

 

SUPERPOKAL SLOVENIJE 2022

Dvorana Poden (Škofja Loka, Slovenija), petek, 23. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS 112:85 (26:16, 32:23, 32:26, 22:20)

Cedevita Olimpija: Drobnjak, Ferrell 27 (6 podaj), Radović 10, Jeremić 13, Alibegović 17 (6 skokov), Murić 8, Mulalić 6, Adams 12 (5 podaj), Kosi 6, Omić 13 (11 skokov).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji