Novica
19.09.2023

Tudi v drugo neuspešni v Morači

Članski kolektiv Cedevite Olimpije je na prvi tekmi boja za končno razvrstitev na Superpokalu Lige ABA, ki poteka v Podgorici, doživel poraz proti Megi MIS (75:88). Izbranci glavnega trenerja Simonea Pianigianija se bodo tako v sredo udarili za končno sedmo mesto na turnirju. Nasproti jim bo stal FMP Soccerbet, ki je v torek doživel poraz … Continued

Članski kolektiv Cedevite Olimpije je na prvi tekmi boja za končno razvrstitev na Superpokalu Lige ABA, ki poteka v Podgorici, doživel poraz proti Megi MIS (75:88). Izbranci glavnega trenerja Simonea Pianigianija se bodo tako v sredo udarili za končno sedmo mesto na turnirju. Nasproti jim bo stal FMP Soccerbet, ki je v torek doživel poraz proti Zadru.

Cedevita Olimpija tudi drugi dan turnirja Superpokala Lige ABA v Podgorici ni uspela zabeležiti zmage. Od aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov je bila z rezultatom 88:75 boljša beograjska Mega MIS. Ljubljanski Zmaji se bodo v sredo ob 12.00 na tekmi za končno sedmo mesto udarili s tekmeci iz četrtfinala končnice iz minule sezone, košarkarji FMP-ja Soccerbet.

Tudi tokrat so Ljubljančani zadržano vstopili v srečanje, košarkarji Mege pa so si po desetih minutah igre priigrali dvomestno prednost. Zmaji so v nadaljevanju zaigrali bolje, se v zaključku druge četrtine približali na 37:39, nato pa so Beograjčani znova začeli mleti in semafor v Morači je v začetku zadnjega dela igre kazal 74:54 za Mego. Izbranci italijanskega stratega Simonea Pianigiainija se sicer vse do zadnjega niso vdali, žal pa jim tekme ni uspelo obrniti v njihovo korist.

Najboljši strelec v vrstah Cedevite Olimpije je bil Jaka Blažič, ki je ob 19 doseženih točkah zbral tudi 11 skokov. Gregor Glas se je ustavil pri 17 točkah, Sean Armand pa pri 15. Shawn Jones je ob desetih točkah pobral šest odbitih žog.

Cedevita Olimpija se je predstavila brez Karla Matkovića. Slednjemu je na ponedeljkovi tekmi z Igokeo nerodno zdrsnilo na eni od nalepk, ki so na parketu Morače, po zaključku srečanja pa je začutil bolečino v desnem kolenu. V torek je tako opravil pregled z magnetno resonanco, ki pa ni pokazal resnejše poškodbe, zato se bo v kratkem pridružil treningom.

Med tekmo z Mego je bolečino v zapestju začutil Shawn Jones, zaradi bolečine v stopalu pa je dvoboj z Beograjčani predčasno zaključil Justin Cobbs.

IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Vedeli smo, da brez Karla Matkovića ne bomo mogli resneje igrati. Naš glavni cilj je bil, da tekmo izkoristimo za to, da damo čim več priložnosti za igro Jaki Blažiču in Gregorju Glasu. Pomembno je, da oba po svetovnem prvenstvu ujameta pravi ritem. Oba sta igrala veliko časa. Brez organizatorja igra ne moremo napraviti veliko. Mega je zelo dobra in mlada ekipa, ki je s treningi začela že v juliju, zato nismo mogli napraviti veliko. Zadnji dan turnirja bomo zato skušali izkoristiti za trening za nekatere igralce. Shawn Jones je skušal dati vse od sebe, a je staknil poškodbo dlani, zato ne vemo, ali bo v sredo lahko zaigral. Skoraj zagotovo bomo zaigrali brez Justina Cobbsa. Vsak igralec bo torej igral na položaju, ki ga ni vajen, zato bo težko, obenem pa smo izven prave forme. Skušali si bomo zadati cilje. Trenutno še nimamo na voljo pravega ‘rosterja’, da lahko resno treniramo in igramo. Moramo se pozdraviti, imeti na voljo najmanj deset igralcev, predvsem centra in organizatorja igre, saj je v nasprotnem primeru nemogoče igrati.”

 

Gregor Glas, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Za nami je težka tekma. Igrali smo proti mladi ekipi, ki igra zelo agresivno. Mi smo skupaj le nekaj dni, zato smo se skušali čim bolje prilagoditi na takšno igro. Na žalost nismo ujeli pravega ritma. Na Superpokalu je pred nami še ena tekma, najbolj pomembno pa je, da čas, ki je pred nami, izkoristimo za pripravo na začetek rednega dela sezone.”

 

SUPERPOKAL LIGE ABA (Podgorica, Črna gora; 18.-20. september 2023)

TEKMA ZA RAZVRSTITEV OD 5. DO 8. MESTA

Morača (Podgorica, Črna gora), torek, 19. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – MEGA MIS 75:88 (19:31, 18:16, 17:23, 21:18)
Cedevita Olimpija:
Armand 15, Sow 5, Radović, Radičević, Cobbs 8, Glas 17, Blažič 19 (11 skokov), Jones 10 (6 skokov), Ščuka, Klobučar 1, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


Že odigrano:

ČETRTFINALE

Morača (Podgorica, Črna gora), ponedeljek, 18. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – IGOKEA M:TEL 65:75 (17:27, 15:17, 21:18, 12:13)
Cedevita Olimpija:
Armand, Sow 7 (6 skokov), Radović 4 (5 skokov), Radičević, Cobbs 9 (5 skokov, 5 asistenc), Glas, Blažič 16, Matković 21 (12 skokov), Jones 4, Ščuka, Klobučar 4, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji