Novica
18.09.2023

Poraz na uvodu v Superpokal Lige ABA

Cedevita Olimpija je v uvodnem dejanju Superpokala Lige ABA, ki med ponedeljkom in sredo poteka v Podgorici, morala priznati premoč Igokei m:tel, ki je bila od Zmajev boljša z rezultatom 75:65. Članska zasedba Cedevite Olimpije je na četrtfinalni tekmi Superpokala Lige ABA v Podgorici doživela poraz proti Igokei m:tel. Semafor v Morači je kazal 75:65 … Continued

Cedevita Olimpija je v uvodnem dejanju Superpokala Lige ABA, ki med ponedeljkom in sredo poteka v Podgorici, morala priznati premoč Igokei m:tel, ki je bila od Zmajev boljša z rezultatom 75:65.

Članska zasedba Cedevite Olimpije je na četrtfinalni tekmi Superpokala Lige ABA v Podgorici doživela poraz proti Igokei m:tel. Semafor v Morači je kazal 75:65 za kolektiv iz Laktašev. V torek se bo Cedevita Olimpija ob 12.00 v Morači v boju za razvrstitev pomerila z Mego MIS, ki je v ponedeljkovem četrtfinalu doživela poraz proti Partizanu Mozzart Bet.

Igokea je takoj na začetku tekme povedla in vodstva vse do konca tekme ni več izpustila iz svojih rok. Zmaji so se v tretji in zadnji četrtini nekajkrat nevarno približali, nazadnje na začetku zadnjega dela igre, ko je semafor v Morači kazal 64:57, a je Igokea našla odgovor na vsak poskus preobrata.

Najboljši strelec v zasedbi iz Stožic je bil Karlo Matković z 21 točkami, k temu točkovnemu izkupičku je dodal še 12 skokov. Sledil je Jaka Blažič s 16 točkami. Justin Cobbs je devetim točkam dodal pet skokov in pet asistenc.

Zaradi bolečin v dlani ni zaigral Nikola Radičević, po tem, ko je v nedeljo znova občutil nelagodje v stopalu zaradi žuljev, pa na parket ni stopil tudi Luka Ščuka.

IZJAVI PO TEKMI:

Simone Pianigiani, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Tekma je pokazala razliko v formi, v kateri se nahajata obe ekipi. Igokea je v boljšem stanju in formi, naši tekmeci imajo postavljen sistem, ki ga mi trenutno še nimamo. Jaka in Gregor sta se nam pridružila šele pred kratkim, oddelala sta dva resna treninga, zato smo skušali igrati z neko splošno igro. Pozna se, da imamo manjko na zunanjih igralnih položajih. Veseli, da se je v dobri luči vrnil Karlo Matković. Tekmo smo začeli slabo, nato smo se v drugem polčasu približali našim tekmecem, a smo žal zgrešili številne odprte mete z razdalje, s katerimi bi lahko raztegnili našo igro. Vse težave so v tej fazi sezone pričakovane in normalne. Zavedamo se, da je pred nami še dolga pot, zato bomo turnir izkoristili za uigravanje in upam, da bomo imeli ekipo v celoti na voljo pred začetkom rednega dela sezone. Nočem govoriti, da je to za nas začetek, začeli pa bomo, ko bomo imeli na voljo vse igralce.”

 

Karlo Matković, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Vsa čast in čestitke Igokei za zmago. Zdelo se je, da smo igrali brez energije. V napadu nam ni steklo, želeli smo igrati hitro, tekom tekme smo tudi nekoliko prilagodili naš načrt igre, a se nam na koncu ni izšlo. Naša naloga je, da se na torkovi tekmi pokažemo v boljši luči.”

 

SUPERPOKAL LIGE ABA (Podgorica, Črna gora; 18.-20. september 2023)

ČETRTFINALE

Morača (Podgorica, Črna gora), ponedeljek, 18. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – IGOKEA M:TEL 65:75 (17:27, 15:17, 21:18, 12:13)
Cedevita Olimpija:
Armand, Sow 7 (6 skokov), Radović 4 (5 skokov), Radičević, Cobbs 9 (5 skokov, 5 asistenc), Glas, Blažič 16, Matković 21 (12 skokov), Jones 4, Ščuka, Klobučar 4, Šaškov.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA ZA RAZVRSTITEV OD 5. DO 8. MESTA

Morača (Podgorica, Črna gora), torek, 19. september, ob 12.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – MEGA MIS

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji