Novica
17.09.2021

V Tivoliju do desetega superpokalnega naslova

Košarkarji Cedevite Olimpije so še desetič v samostojni Sloveniji in hkrati drugič zapored osvojili naslov superpokalnega prvaka. V Hramu slovenske košarke, ljubljanski Hali Tivoli, so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca s 76:71 premagali novomeško Krko. Praznik slovenske košarke se je v Ljubljani na najlepši možen način zaključil za košarkarje Cedevite Olimpije. Na obračunu slovenskega Superpokala … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so še desetič v samostojni Sloveniji in hkrati drugič zapored osvojili naslov superpokalnega prvaka. V Hramu slovenske košarke, ljubljanski Hali Tivoli, so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca s 76:71 premagali novomeško Krko.

Praznik slovenske košarke se je v Ljubljani na najlepši možen način zaključil za košarkarje Cedevite Olimpije. Na obračunu slovenskega Superpokala so Ljubljančani v Hali Tivoli s 76:71 premagali novomeško Krko in se še drugič zapored ter skupno desetič povzpeli na slovenski superpokalni prestol. Za najkoristnejšega igralca tekme je bil izbran Zach Auguste, ki je dosegel 23 točk in zbral 14 skokov.

Zmaji so tekmo dobro odprli in po prvih desetih minutah vodili z rezultatom 22:16. Druga četrtina je nato pripadla Novomeščanom, na odmor so odšli s košem prednosti (34:36). V drugem delu tekme so vodstvo ponovno prevzeli Ljubljančani, ki pa si niso uspeli priigrati občutnejše prednosti. Razlika pred zadnjimi desetimi minutami je bila šest točk. V zadnji četrtini so košarkarji Cedevite Olimpije zmago potrdili in tako z rezultatom 78:71 osvojili nov superpokalni naslov.

Cedevita Olimpija je obenem na tekmi Superpokala prejela tudi nagrado za razvoj, kakovostno delo z mladimi igralci ter promocijo košarke v mlajših starostnih kategorijah v sezoni 2020/21. Prestižno priznanje je prevzel športni direktor ljubljanskega kluba, Sani Bečirović. V kategoriji mladincev so Zmaji v minuli sezoni postali državni prvaki, pri fantih U17 pa so državno prvenstvo sklenili na tretjem mestu. Lep uspeh je dopolnila tudi ekipa ljubljanskih košarkarjev U15, mladim Zmajčkom pa se je uspelo prebiti na finalni turnir osmerice.

V novo sezono Lige ABA bodo ljubljanski košarkarji vstopili prihodnjo soboto ob 21.00, ko bo Cedevita Olimpija v Areni Stožice gostila prav novomeško Krko.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zavedali smo se, da tekma ne bo lahka. Krka je v tekmo vstopila sproščeno, nam pa kot favoritom ni steklo v napadu. Naša igra v obrambi v prvem polčasu ni bila slaba. Novomeščani so nekatere točke dosegli tudi po spletu sreče. Kasneje smo našli peterko, ki je dobro delovala tako v napadu, kot v obrambi. Zagotovo je ta zmaga dobra popotnica za naprej. Naslednjo soboto nas obračun s Krko zopet čaka v Ligi ABA. Imamo čas, da na treningih popravimo še nekatere stvari, in da na parket stopimo boljši.«

 

Zach Auguste, najkoristnejši igralec Superpokala 2021:
»Zmaga na Superpokalu je zelo pomembna za nas, za celoten klub. Ob tej priložnosti moram pohvaliti Krko, ki je igrala odlično. Pokazali smo, da lahko igramo čvrsto, v igri v obrambi smo napravili, kar je bilo potrebno, da smo v napadu prišli do priložnosti za doseganje točk.«

 

SUPERPOKAL 2021

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), petek, 17. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA 78:71 (22:16, 12:20, 24:16, 20:19)
Cedevita Olimpija:
Pullen 15, Ejim 12 (6 skokov), Keene 2, Murić 6, Auguste 23 (14 skokov), Blažič 12, Hodžić 2, Ščuka, Dimec 2, Rupnik 4.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

 

 

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji