Novica
03.09.2022

Poraz proti Dinamu iz Sassarija po dramatičnem zaključku podaljška

V italijanskem mestu Oristano se je začel močan pripravljalni turnir, na katerem letos prvič nastopa tudi Cedevita Olimpija. Turnir so Zmaji začeli s porazom proti zasedbi Dinama iz Sassarija, domačinom so priznali premoč po dramatičnih sklepnih trenutkih podaljška. Po 45 minutah hudega boja je semafor kazal 98:97 v korist Italijanov. Cedevita Olimpija je na uvodni … Continued

V italijanskem mestu Oristano se je začel močan pripravljalni turnir, na katerem letos prvič nastopa tudi Cedevita Olimpija. Turnir so Zmaji začeli s porazom proti zasedbi Dinama iz Sassarija, domačinom so priznali premoč po dramatičnih sklepnih trenutkih podaljška. Po 45 minutah hudega boja je semafor kazal 98:97 v korist Italijanov.

Cedevita Olimpija je na uvodni tekmi turnirja v Oristanu po podaljšku izgubila proti italijanski ekipi Dinamo Sassari (97:98). Na dvoboju, ki je potekal v neizmerni vročini in sopari, ki sta se odražali tudi na samem parketu in razmerah, v katerih sta igrali obe ekipi, sta si bili moštvi vseskozi blizu. Ljubljanski Zmaji so v zadnji četrtini prevzeli pobudo na igrišču, ob koncu podaljška imeli tudi napad, ki bi jim lahko prinesel zmago, a met Amarja Alibegovića ni našel svojega cilja, kljub prekršku nad Alibegovićem pa je sodniška piščalka ostala nema.

Prvič v letošnjem pripravljalnem obdobju je zeleno-oranžen dres oblekel Yogi Ferrell in zablestel s 25 točkami, šestimi skoki in petimi asistencami. Josh Adams se je ustavil pri 23 točkah, Marko Jeremić jih je dosegel 13, Alen Omić pa je ob 12 točkah zbral 14 skokov.

TORNEO CITTA DI ORISTANO (Oristano, Italija; 3. in 4. september 2022)

POLFINALE

Sobota, 3. september:
DINAMO SASSARI – CEDEVITA OLIMPIJA 98:97* (21:21, 28:22, 18:21, 25:28, 6:5)

Cedevita Olimpija: Ferrell 25 (6 skokov in 5 podaj), Radović 5, Jeremić 13, Alibegović 9 (9 skokov), Mulalić 2, Adams 23, Kosi, Kučić 3, Omić 12 (14 skokov), Batinić, Radovanović 5, Daneu.
*Po podaljšku.

FOTOGALERIJA

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji