Novica
22.05.2021

Zmaji brez finala Pokala Spar

Ljubljanski košarkarji so v soboto na polfinalni tekmi finalnega turnirja, ki poteka v Športni dvorani Kodeljevo, doživeli poraz proti novomeški Krki (82:80) in ostali brez nastopa v finalu Pokala Spar. Košarkarji Cedevite Olimpije so ostali brez nastopa v finalu slovenskega pokalnega tekmovanja. V soboto je semafor v Športni dvorani Kodeljevo kazal 82:80 v korist novomeške … Continued

Ljubljanski košarkarji so v soboto na polfinalni tekmi finalnega turnirja, ki poteka v Športni dvorani Kodeljevo, doživeli poraz proti novomeški Krki (82:80) in ostali brez nastopa v finalu Pokala Spar.

Košarkarji Cedevite Olimpije so ostali brez nastopa v finalu slovenskega pokalnega tekmovanja. V soboto je semafor v Športni dvorani Kodeljevo kazal 82:80 v korist novomeške Krke, ki se bodo na nedeljski finalni tekmi, ki se bo na Kodeljevem začela ob 20.30, pomerili s Šentjurjem. Cedevita Olimpija je tako ostala brez tako želenega nastopa v finalu slovenskega pokalnega tekmovanja, tudi naslov prvaka pokalnega tekmovanja pa se v stoženske vitrine ne bo vrnil prvič po letu 2017.

Obračun dveh najtrofejnejših slovenskih košarkarskih kolektivov so v prvem polčasu zaznamovali številni preobrati. Edino pravilno je bilo torej, da sta ekipi na glavni odmor odšli poravnani na 41:41. V tretjo četrtino sta moštvi krenili zavzeto in brez predaje, šele v zadnjem delu igre pa je izgledalo, da bodo Zmaji prevladali na parketu dvorane na Kodeljevem. V zaključek tekme so varovanci trenerja Jurice Golemca vstopili z lepo prednostjo, saj so še minuto pred koncem vodili za 8 točk (72:80). A sledil je neverjeten preobrat Novomeščanov, ki ga je s trojko ob zvoku sirene za zmago kronal Krkin Luka Lapornik.

V ljubljanski zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Jaka Blažič, ki je dosegel 23 točk, medtem ko jih je Kendrick Perry prispeval 17. Jarrod Jones je sledil s 16 točkami.

Ljubljančni in Novomeščani se bodo v sredo znova srečali, tokrat na prvi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM. Obračun v Stožicah se bo začel ob 20.30.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Čestitke Krki. Ne bi se spuščal v to, ali so zmagali zasluženo, saj niti naša zmaga ne bi bila nezaslužena. Košarka je nepredvidljiva, kar se je danes dobro videlo. Majhne napake privedejo do tega, da izgubimo osem točk prednosti v zadnji minuti. Nimam kaj dodati. Moramo se pobrati in zbrano vstopiti v finale državnega prvenstva.«

 

Jarrod Jones, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Od samega začetka je bila težka tekma z veliko vzponi in padci. Na koncu so košarkarski bogovi bili na njihovi strani. Odigrali so nekaj dobrih napadov, ostali zbrani, se borili do zadnje sekunde in na koncu se jim je to poplačalo.«

 

FINALNI TURNIR POKALA SPAR (ŠD Kodeljevo, Ljubljana; 22. in 23. maj 2021)

POLFINALE

Sobota, 22. maj:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA 82:80 (26:22, 16:20, 16:18, 24:20)
Cedevita Olimpija:
Perry 17, Hopkins 6 (8 skokov), Duščak, Murić 6 (5 skokov), Blažič 23 (6 skokov), Brown 9, Hodžić, Jones 16 (6 skokov), Ščuka, Dimec 3, Marinković, Rupnik (5 podaj).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji