Novica
15.02.2024

Preko Heliosa do finala Pokala Spar

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtek na finalnem turnirju Pokala Spar, ki poteka v Športni dvorani Kodeljevo, v polfinalu z rezultatom 95:81 premagali Kansai Helios Domžale. V velikem finalu v petek ob 20.30 Zmaje čaka obračun s Krko. Članska zasedba Cedevite Olimpije se bo še tretjo sezono zapored, četrto v zadnjih petih, predstavila v velikem … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtek na finalnem turnirju Pokala Spar, ki poteka v Športni dvorani Kodeljevo, v polfinalu z rezultatom 95:81 premagali Kansai Helios Domžale. V velikem finalu v petek ob 20.30 Zmaje čaka obračun s Krko.

Članska zasedba Cedevite Olimpije se bo še tretjo sezono zapored, četrto v zadnjih petih, predstavila v velikem finalu Pokala Spar. Ljubljančani bodo v petek ob 20.30 v Športni dvorani Kodeljevo proti novomeški Krki lovili svojo 23. pokalno lovoriko v samostojni Sloveniji, tretjo zaporedno, po tem, ko so v četrtek v polfinalu z rezultatom 95:81 premagali domžalske Kansai Helios. Dvoboj z novomeščani bo v petek ob 20.30, prav tako v Športni dvorani Kodeljevo.

V Zeleno-oranžni zasedbi, ki se je predstavila brez Justina Cobbsa, DJ Stewarta, Shawna Jonesa, Jake Klobučarja in Vukašina Todorovića, je bil najboljši strelec Gregor Glas z 28 točkami, Alen Omić jih je dosegel 22.


IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Z igralci, ki jih imamo na voljo, smo želeli odigrati čim bolj racionalno in pametno, in na nek način nam je to tekom večjega dela srečanja uspelo. Držali smo visok ritem in na koncu zasluženo zmagali.”

 

Gregor Glas, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Zelo pomembna zmaga. Vedeli smo, da bo tekma težka, saj nismo zaigrali v popolni zasedbi. Kljub temu smo ostali skupaj od začetka do konca obračuna in zdržali skozi vse vzpone in padce. V pomembnih trenutkih smo ostali zbrani in mirno pripeljali tekmo do konca. V petek nas čaka obračun s Krko, na katerem želimo zabeležiti zmago in osvojiti Pokal Spar.”

 


FINALNI TURNIR POKALA SPAR (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana; 15. in 16. februar 2024)

POLFINALE 2

Četrtek, 15. februar:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA
81:95 (17:21, 23:30, 19:17, 22:27)
Cedevita Olimpija
: Radičević 10 (8 podaj), Glas 28, Blažič 10 (9 podaj), Ščuka 14 (7 skokov), Omić 22 (11 skokov), Radović 3, Jones, Klobučar, Dragić 6 (7 skokov), Šaškov 2, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

POLFINALE 1

Četrtek, 15. februar:
ROGAŠKA – KRKA 72:85 (17:24, 27:20, 19:25, 9:16)

FINALE

Petek, 16. februar, ob 20.30:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA


POROČILO TEKME:

Navkljub dejstvu, da so se Ljubljančani predstavili v oslabljeni zasedbi, so bili odločeni, da si v četrtek na Kodeljevem priigrajo mesto v finalu in s tem boj za drugo lovoriko v sezoni. V prvem polčasu je blestel Alen Omić, ki je že v uvodnih 20 minutah dosegel ravno toliko točk, v drugem sta se mu nato priključila še Gregor Glas in Luka Ščuka, mirno roko sta v končnici zadržala še Nikola Radičević in Jaka Blažič, Zmaji pa so si uspeli priigrati zmago proti vedno nevarnemu domžalskemu kolektivu.

Gregor Glas je zablestel z 28 točkami, sledil mu je Alen Omić z 22 točkami in 11 skoki, dvomestno število točk pa so dosegli še Luka Ščuka (14), Nikola Radičević in Jaka Blažič (oba po 10).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji