Novica
22.04.2021

Iz Podčetrtka z zmago

Moštvo Cedevite Olimpije je v četrtek na dvoboju devetega kola Lige Nova KBM za prvaka slavilo zmago proti Termam Olimie Podčetrtku (73:57). Cedevita Olimpija je v četrtek na gostovanju v Podčetrtku slavila zanesljivo zmago nad Termami Olimie Podčetrtkom (73:57), za Zmaje pa je to peti uspeh na osmih odigranih srečanjih v Ligi Nova KBM za … Continued

Moštvo Cedevite Olimpije je v četrtek na dvoboju devetega kola Lige Nova KBM za prvaka slavilo zmago proti Termam Olimie Podčetrtku (73:57).

Cedevita Olimpija je v četrtek na gostovanju v Podčetrtku slavila zanesljivo zmago nad Termami Olimie Podčetrtkom (73:57), za Zmaje pa je to peti uspeh na osmih odigranih srečanjih v Ligi Nova KBM za prvaka. Z napornim ritmom tekem v aprilu bodo Ljubljančani nadaljevali v soboto ob 18.00, ko v Stožice prihaja novomeška Krka.

Zmaga Cedevite Olimpije v Podčetrtku je bila trdo prigarana. Gostitelji so obračun odprli zelo obetavno in sredi prve četrtini povedli za devet točk. Vodstvo sotelske zasedbe so Ljubljančani s serijo košev oklestili takoj po začetku druge četrtine, v ospredje pa so Zmaji vstopili s trojko Roka Radovića za 34:33. Izbranci Jurice Golemca se nato niso več ozirali nazaj. V drugem polčasu so moštvu Podčetrtka dovolili doseči zgolj 21 točk, tekma pa se je zaključila z rezultatom 73:57 v korist zasedbe v zeleno-oranžnih dresih.

Najboljši strelec v ljubljanski zasedbi, ki je nastopila brez Luke Rupnika, je bil Mikael Hopkins. Dosegel je 13 točk in zbral pet skokov. Sledil mu je Jarrod Jones, ki je zbral 11 točk, devet jih je vknjižil Edo Murić, ki je bil z desetimi skoki najboljši skakalec moštva. Dan Duščak je dvoboj sklenil z osmimi točkami ob petih podajah, Rok Radović je dosegel točko manj.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Zagotvo je bila tekma zahtevna. Smo v nizu obračunov brez treningov in poskusili smo spočiti nekatere košarkarje. Vpisali smo zmago, igro pa moramo še izboljšati. Pred naslednjim srečanjem imamo čas samo za regeneracijo in pripravo na prihajajoči dvoboj.”

 

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Pričakovali smo zahtevno tekmo. Vedeli smo, da gostujoče ekipe v Podčetrtku ne zmagujejo zlahka. Čestital bi tekmecem, ki so se brez Sandija Čebularja in Sima Atanackovića srčno borili. Tekma je bila naporna, kar smo tudi potrebovali.”

 

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 9. KOLO

ŠD Podčetrtek (Podčetrtek, Slovenija), četrtek, 22. april, ob 19.00:
TERME OLIMIA PODČETRTEK – CEDEVITA OLIMPIJA
Cedevita Olimpija:
Radović 7, Perry 3, Hopkins 13 (5 skokov), Duščak 8 (5 podaj), Murić 9 (10 skokov), Blažič 4, Brown 6, Hodžić, Jones 11, Dimec 6 (7 skokov), Marinković 6, Ščuka.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA

M EKIPA T Z P
1. Rogaška 8 5 3 13
2. Krka 8 5 3 13
3. Cedevita Olimpija 8 5 3 13
4. Helios Suns 7 4 3 11
5. GGD Šenčur 8 2 6 10
6. Terme O. Podčetrtek 7 2 5 9

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji