Novica
11.03.2021

Iz Domžal sklonjenih glav, a z novimi izkušnjami

Košarkarji pomlajene zasedbe Cedevite Olimpije so v četrtek v Športni dvorani Domžale na tekmi tretjega kola Lige Nova KBM za prvaka doživeli drugi poraz v drugem delu sezone. Helios Suns so bili uspešnejši z rezultatom 100:50. Mladi upi Cedevite Olimpije in slovenske košarke so v Domžalah doživeli drugi zaporedni poraz v Ligi Nova KBM za … Continued

Košarkarji pomlajene zasedbe Cedevite Olimpije so v četrtek v Športni dvorani Domžale na tekmi tretjega kola Lige Nova KBM za prvaka doživeli drugi poraz v drugem delu sezone. Helios Suns so bili uspešnejši z rezultatom 100:50.

Mladi upi Cedevite Olimpije in slovenske košarke so v Domžalah doživeli drugi zaporedni poraz v Ligi Nova KBM za prvaka. Po tem, ko je bila za Zmaje pred tednom dni v Stožicah usodna Rogaška, so izbrance, ki jih vodi Teo Čizmić, tokrat premagali košarkarji Helios Suns. Semafor v Športni dvorani Domžale je po 40 minutah igre kazal 100:50 v korist domačih.

Ljubljanska zasedba, ki je zaradi zdravstvenih težav tokrat nastopila brez Dana Duščaka, se v slovensko prestolnico vrača z eno točko. Domžalčani so v prvem polčasu s kompaktno ter čvrsto obrambo omejili košarkarje ljubljanske ekipe. Domače moštvo, ki je v prvih 20 minutah zadelo devet metov z razdalje, je na odmor med polčasoma s seboj odneslo 22 točk prednost. Z borbeno igro in željo po dokazovanju so ljubljanski košarkarji nadaljevali tudi v drugem polčasu, a se rezultatsko niso uspeli približati gostiteljem, ki so po štirih četrtinah zabeležili zmago s prednostjo 50 točk.

Med strelci se je ponovno izkazal Luka Ščuka, ki je zbral 22 točk in devet skokov. Rok Radović je dosegel sedem točk ob šestih skokih, prav tako sedem jih je v osebno statistiko vpisal Vukašin Todorović. Nil Jovanović je tekmo končal s šestimi točkami, Žiga Daneu in Robert Jurković pa s štirimi.

Članska zasedba se od sredine vrnitve iz Podgorice že zavzeto pripravlja na sobotni obračun 21. kola Lige ABA z Igokeo. Zahteven preizkus v Laktaših bo možno v neposrednem prenosu spremljati na Arena Sport 1.

IZJAVI PO TEKMI:

Teo Čizmić, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija:
“Poraz je pokazatelj stanja na igrišču. Helios Suns so prikazali boljšo, agresivnejšo in čvrstejšo igro, kot mi. Naša mlada ekipa je imela preveč izgubljenih žog, obenem pa se nismo dovolj hitro vračali v obrambo. Učiti se moramo na napakah in iti dalje.”

 

Luka Ščuka, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Po takšnem srečanju je težko kaj reči. Pomembno je, da se iz te preizkušnje nekaj naučimo in napredujemo iz tekme v tekmo.”

 

LIGA NKBM ZA PRVAKA, 3. KOLO

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), četrtek, 11. marec:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA 100:50(21:10, 23:12, 31:15, 25:13)
Cedevita Olimpija: 
Radović 7 (6 skokov), Ščuka 22 (9 skokov), Jurković 4, Đurkić, Jovanović 6, Daneu 4, Nagode, Todorović 7, Jug, Kočevar.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

LESTVICA:

M Ekipa T Z P
1. Terme O. Podčetrtek 3 2 1 5
2. Rogaška 2 2 0 4
3. Cedevita Olimpija 3 1 2 4
4. Helios Suns 2 1 1 3
5. GGD Šenčur 2 1 1 3
6. Krka 2 0 2 2

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji