Novica
16.02.2024

Na Kodeljevem do 23. pokalnega naslova!

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek na finalni tekmi Pokala Spar za tekmovalno sezono 2023/24 v Športni dvorani Kodeljevo z rezultatom 87:86 premagali novomeško Krko in tako osvojili 23. naslov slovenskega pokalnega prvaka. Cedevita Olimpija se na Kodeljevem veseli tretjega zaporednega naslova prvaka Pokala Spar, osme zaporedne lovorike v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek na finalni tekmi Pokala Spar za tekmovalno sezono 2023/24 v Športni dvorani Kodeljevo z rezultatom 87:86 premagali novomeško Krko in tako osvojili 23. naslov slovenskega pokalnega prvaka.

Cedevita Olimpija se na Kodeljevem veseli tretjega zaporednega naslova prvaka Pokala Spar, osme zaporedne lovorike v tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, skupno pa že 23. naslova pokalnega prvaka v samostojni Sloveniji. Varovanci glavnega trenerja Zorana Martića so v petek v finalu Pokala Spar z rezultatom 87:86 premagali novomeško Krko.

Zmaji so se z novomeškimi košarkarji v finalu Pokala Spar pomerili šestič v zgodovini in zabeležili peto zmago, prvo po letu 2017, ko so zmago v pokalnem tekmovanju proti Krki slavili v Domžalah.

Za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja je bil izbran Alen Omić, ki je na finalni tekmi ob 16 točkah zbral še osem skokov. Kapetan Jaka Blažič in Nikola Radičević sta oba dosegla po 17 točk, Zoran Dragić pa se je ustavil pri 12 točkah.


IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Martić, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Za nami je izredno težek teden. To je bila naša četrta tekma v zadnjih sedmih dneh. Od osemnajstih registriranih igralcev v tej sezoni nam jih je na tem turnirju manjkalo deset. Vsi so izmučeni, ampak so si res priborili zmago, zato, vsaka čast in čestitke mojim fantom.”

 

Alen Omić, igralec KK Cedevita Olimpija in najkoristnejši igralec finalnega turnirja Pokala Spar:
“Nikoli nisem zapustil doma. Iskreno, to je moj dom, tu so moji bratje. Ob vrnitvi sem se počutil, kot da nikoli nisem zapustil doma. To, kar ste zdaj videli, to je to, dal sem vse od sebe, da pokažem, da bi moral biti tu že od začetka sezone.”

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Lovorika mi bo ostala zelo pri srcu, saj smo praktično s sedmimi igralci odigrali dve tekmi v 24 urah in si jo res prislužili. Čestitke igralcem Krke. Odigrali so res dobro tekmo, nam konkurirali, povedli in na polčasu imeli lepo prednost. Na koncu smo dodali karakter in osvojili drugo domačo lovoriko v sezoni. Še ena pa je seveda cilj.”

 

Gregor Glas, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Za nas izjemno zahtevna tekma. Res smo neverjetno utrujeni že od polfinalne tekme. Izčrpalo nas je do konca, kar se je tudi videlo v prvemu polčasu. Nismo se mogli priključiti ritmu Krke, zato tudi zaostanek. Na polčasu je bilo nekaj vroče krvi, a smo na koncu stopili skupaj in se dogovorili, da zadnjih dvajset minut odigramo do konca, na vse ali nič. Začeli smo igrati bolj agresivno, povezano in uspel nam je preobrat.”

 


FINALNI TURNIR POKALA SPAR (Dvorana Kodeljevo, Ljubljana; 15. in 16. februar 2024)

FINALE

Petek, 16. februar:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA 86:87 (28:22, 23:23, 16:25, 19:17)
Cedevita Olimpija
: Radičević 17 (5 podaj), Glas 9, Blažič 17, Omić 16 (8 skokov), Šaškov 8 (5 skokov), Radović 3, Jones 5 (5 skokov), Klobučar, Dragić 12, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


Že odigrano:

POLFINALE 2

Četrtek, 15. februar:
KANSAI HELIOS DOMŽALE – CEDEVITA OLIMPIJA
81:95 (17:21, 23:30, 19:17, 22:27)
Cedevita Olimpija
: Radičević 10 (8 podaj), Glas 28, Blažič 10 (9 podaj), Ščuka 14 (7 skokov), Omić 22 (11 skokov), Radović 3, Jones, Klobučar, Dragić 6 (7 skokov), Šaškov 2, Vračko.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

POLFINALE 1

Četrtek, 15. februar:
ROGAŠKA – KRKA 72:85 (17:24, 27:20, 19:25, 9:16)


POROČILO TEKME:

Ljubljanska zasedba je bila praktično celotno tekmo v zaostanku. Novomeški košarkarji so že v prvem polčasu vodili z 11 točkami razlike (37:26), Ljubljančani pa so do svoje prve prednosti prišli šele pozno v tretji četrtini, po kateri je semafor na Kodeljevem kazal 70:67 v korist Zeleno-oranžnih. V zadnjih pet minut srečanja sta moštvi vstopili poravnani na 77:77, nato pa je tekmo z dvema zaporednima metoma za tri točke v korist Cedevite Olimpije prelomil Gregor Glas. Krka je sicer v samem zaključku obračuna imela met za podaljšek, a je Marko Radovanović zgrešil, Miha Škedelj pa je z zadnjim metom uspel zaostanek le znižati na eno točko.

Že tako okrnjena Zeleno-oranžna zasedba, ki se je že v četrtek predstavila brez Justina Cobbsa, DJ-a Stewarta, Shawna Jonesa, Jake Klobučarja in Vukašina Todorovića, je v petek zaigrala še brez Luke Ščuke. Slednji je v četrtek parket na tekmi z domžalskimi Kansai Helios zapustil po nerodnem padcu v zadnji četrtini, je pred tekmo s Krko opravil zdravniški pregled, ki je razkril, da je padec pustil težje posledice, kot je bilo sprva pričakovano. Ščuka bo s parketov odsoten predvidoma tri do štiri tedne. K sreči se je v postavo vrnil Shawn Jones, ki je nekoliko zakrpal vrzel, nastalo po poškodbi Ščuke.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji