Novica
28.05.2021

Korak bliže naslovu državnega prvaka

Cedevita Olimpija je v petek na drugi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM v novomeški Športni dvorani Leona Štuklja s 75:64 premagala Krko in je le še zmago oddaljena od osvojitve naslova državnega prvaka. Tretja finalna tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Areni Stožice. Košarkarji Cedevite Olimpije so le še zmago oddaljeni od 18. … Continued

Cedevita Olimpija je v petek na drugi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM v novomeški Športni dvorani Leona Štuklja s 75:64 premagala Krko in je le še zmago oddaljena od osvojitve naslova državnega prvaka. Tretja finalna tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Areni Stožice.

Košarkarji Cedevite Olimpije so le še zmago oddaljeni od 18. naslova slovenskega državnega prvaka. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v petek v Novem mestu s 75:64 premagala Krko na drugi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM ter v seriji povedla z 2:0 v zmagah. Priložnost, da si zagotovijo trofejo za naslov najboljšega v državi, bodo imeli Zmaji že v nedeljo ob 17.30 v Areni Stožice.

Cedevita Olimpija tako nadaljuje z nizom neporaženosti v končnici državnega prvenstva. Ljubljančani so četrtfinale in polfinale zaključili po dveh odigranih tekmah, s petkovo zmago v Novem mestu pa so svoj niz zmag v izločilnih bojih Lige Nova KBM podaljšali na šest.

Tekma v Novem mestu je bila tokrat veliko bolj izenačena kot sredina v Stožicah. Domačini so se odločno zoperstavili Zmajem in bili konkurenčni praktično vse do zadnjega. O intenziteti obračuna v Športni dvorani Leona Štuklja priča tudi dejstvo, da je bil glavni trener Krke Dalibor Damjanović izključen malo več kot minuto pred koncem prvega polčasa.

Ljubljančani so vseskozi narekovali tempo igre na parketu, Novomeščani pa se niso vdali. A kljub vsemu je v zadnji četrtini prevladala kakovost in izjemna borbenost čete glavnega trenerja Jurice Golemca, Cedevita Olimpija pa se je veselila zmage z enajstimi točkami prednosti.

Za ljubljansko četo je največ točk prispeval Mikael Hopkins, in sicer 18, medtem ko je Kendrick Perry temu dodal še 14.

Tretja finalna tekma bo v nedeljo ob 17.30 v Areni Stožice. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Moje karte, na bencinskih črpalkah Petrol Slovenija, ter na spletni platformi Petrol Ticket. Obenem bo KK Cedevita Olimpija skupaj z Zdravstvenim zavodom Zdravje znova poskrbel, da se bo na ploščadi pred dvorano izvajalo testiranje na COVID-19. Brezplačno testiranje se bo začelo ob 15.00, trajalo pa bo do 17.30.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Dva dneva smo govorili o tem, da na drugi tekmi pričakujemo veliko boljšo igro Krke, ki je zaigrala z veliko energije. Novomeščani niso imeli nič za izgubiti, in tako so tudi igrali. Mi v napadu nismo ujeli ritma, v obrambi pa smo dobro igrali v prvem polčasu. Nismo zadeli toliko metov, kot v sredo v Stožicah, zato je normalno, da je bila celotna tekma nervozna. Čestitke fantom za zmago, nova tekma pa je pred nami že v nedeljo. Nič še ni odločeno.”

 

Mikael Hopkins, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Vedeli smo, da nas v Novem mestu čaka zahtevna tekma. Na sredini prvi tekmi smo sicer slavili visoko zmago, a vedeli smo, da celoten finalni niz ne bo potekal enako. Z Novomeščani smo se zdaj pomerili že tolikokrat, da se dobro poznamo, in vse tekme so bile zahtevne. Igrali smo močno. V napadu nam ni steklo, a zavzeta igra v obrambi je presodila. Velik dosežek je, da ekipo, kot je Krka, zadržiš na 64 doseženih točkah. V nedeljo je pred nami nova preizkušnja.”

 

LIGA NOVA KBM, FINALE

TEKMA 2

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Slovenija), petek, 28. maj:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA 64:75 (14:16, 13:20, 18:17, 19:22) [0:2]*
Cedevita Olimpija: Radović, Perry 15, Hopkins 18, Duščak, Murić 4 (7 skokov), Blažič 6 (6 skokov), Brown 3, Hodžić 6, Jones 7, Dimec 3, Marinković 4, Rupnik 7.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 3

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 30. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v torek, 1. junija, ob 20.30, v Novem mestu, morebitna peta tekma pa v četrtek, 3. junija, ob 20.30, v Areni Stožice.

Že odigrano:

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 26. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA 97:45 (21:12, 33:14, 21:15, 22:4) [1:0]*

Cedevita Olimpija: Radović 3, Perry 20 (4 podaje), Hopkins 8, Duščak 4, Murić 9 (6 skokov), Blažič 14, Brown 6, Hodžić 3, Jones 17 (4 skoki), Dimec 8 (6 skokov), Marinković (4 skoki), Rupnik 5 (6 skokov in 6 podaj).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Zadnje novice


Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji