Novica
26.05.2021

Cedevita Olimpija do prve zmage v finalu

Košarkarji Cedevite Olimpije so pred očmi domačih navijačev v Areni Stožice na prvi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM premagali novomeško Krko s 97:45 in tako napravili odločen korak proti osvojitvi naslova državnega prvaka. Druga tekma v seriji bo v petek ob 16.00 v Športni dvorani Leona Štuklja. Cedevita Olimpija je na prvi tekmi finala … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so pred očmi domačih navijačev v Areni Stožice na prvi tekmi finalnega niza Lige Nova KBM premagali novomeško Krko s 97:45 in tako napravili odločen korak proti osvojitvi naslova državnega prvaka. Druga tekma v seriji bo v petek ob 16.00 v Športni dvorani Leona Štuklja.

Cedevita Olimpija je na prvi tekmi finala Lige Nova KBM zabeležila zmago nad novomeško Krko in v finalnem nizu povedla z 1:0 v zmagah. Semafor v Stožicah je v sredo po 40 minutah igre kazal 97:45 v korist Ljubljančanov. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je tako napravila prvo tretjino dela na poti do 18. naslova državnega prvaka.

Dvomov o končnem razpletu srečanja v Stožicah tokrat pravzaprav ni bilo. Varovanci trenerja Jurice Golemca so silovito krenili v srečanje in že po prvi četrtini vodili za devet točk, potem ko so jih zgolj v drugi četrtini gostom natresli kar 33 pa ob polčas že za 28 točk (54:26). Drugi polčas je tako bil le še formalnost, v katerem Zmaji sicer niso popuščali in so ob koncu slavili prepričljivo zmago.

V domači vrsti je bil strelsko najbolj učinkovit Kendrick Perry z 20 točkami, sledil je Jarrod Jones s 17, medtem ko jih je Jaka Blažič dodal 14.

Druga tekma v finalni seriji bo v petek ob 16.00 v novomeški Športni dvorani Leona Štuklja.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Višina zmage ni pomembna. Pomembna je zmaga in vodstvo v finalu. Vsega skupaj še ni konec in v naslednjo tekmo moramo vstopiti z enakim pristopom in enako energijo. Po zadnji tekmi smo se pogovorili z igralci, ugotovili da so izjemno motivirani in jezni predvsem nase in zato ni bilo potrebne nobene posebne psihološke priprave. Po prvem polčasu smo visoko vodili, a to nas ni uspavalo, saj smo se zavedali, da tekma ni končana. Do konca je bilo še dvajset minut in nekaj slabih odločitev takoj lahko pokvari tok srečanja. Igralci so tokrat dobro reagirali in odigrali drugi polčas s pravo mentaliteto in odigrali odlično obrambo.«

 

Kendrick Perry, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Igramo tekmo po tekmo. Želeli smo odigrati bolj agresivno, kot v preteklosti proti temu nasprotniku in to nam je uspelo. Borili smo se in bili lačni zmage vseh 40 minut.«

 

LIGA NOVA KBM, FINALE

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 26. maj, ob 20.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA 97:45 (21:12, 33:14, 21:15, 22:4) [1:0]*

Cedevita Olimpija: Radović 3, Perry 20 (4 podaje), Hopkins 8, Duščak 4, Murić 9 (6 skokov), Blažič 14, Brown 6, Hodžić 3, Jones 17 (4 skoki), Dimec 8 (6 skokov), Marinković (4 skoki), Rupnik 5 (6 skokov in 6 podaj).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

TEKMA 2

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Slovenija), petek, 28. maj, ob 16.00:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 3

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 30. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

*Rezultat v zmagah. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v torek, 1. junija, ob 20.30, v Novem mestu, morebitna peta tekma pa v četrtek, 3. junija, ob 20.30, v Areni Stožice.

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji